Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

domowe obiadki - tanio, smacznie, zdrowo, różnorodnie.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pon 7:49, 08 Paź 2007    Temat postu:

jesli zupki z torebki to tylko [link widoczny dla zalogowanych]... chociaz nie tylko grochowa.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Pon 8:02, 08 Paź 2007    Temat postu:

Niebieski...ja preferuję kuchnię domową...moje chłopaki również...te puszki mogę tolerować jako pogotowie kuchenne a ziemniaki surowe..oczywiście na początek odrobina oleju jest konieczna...można dodać jeśli ktoś lubi majeranku.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ribka_pilka
smażalnia story


Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 21202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 8:35, 08 Paź 2007    Temat postu:

bobro napisał:
w barze mlecznym Kalina też mają dobre żarcie


A talerze przyśrubowane ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pon 8:41, 08 Paź 2007    Temat postu:

ribka_pilka napisał:
bobro napisał:
w barze mlecznym Kalina też mają dobre żarcie


A talerze przyśrubowane ?

smiej sie riba, smiej... ale w barze Apetyt na Szkolnej w P-niu, to podaja takie pyszne jedzenie, ze moglabym tam sie stolowac codziennie... kotleciki serowe, prawdziwe tluste fryty i salatka brokulowa ok. 6 zeta (to jest jedno z najdrozszych dan) to pysznosc nad pysznosciami!!! a i talerz mozna wziac do reki.


bary mleczne gora!!! Super Ok!


oops


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasztet
Gość





PostWysłany: Pon 9:03, 08 Paź 2007    Temat postu:

Niedaleko, na Wroclawskiej masz bar "Tylko u nas" - o ile jeszcze istnieje. Milosnicy tzw. kuchni domowej polskiej, byli zachwyceni.
Powrót do góry
Biedrona
ladybird with stripes


Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 6687
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 133 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z łąki

PostWysłany: Pon 9:06, 08 Paź 2007    Temat postu:

A mnie bar mleczny to jakoś przywołuje wizję.... widelca i łyżki na łańcuchu...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pon 9:11, 08 Paź 2007    Temat postu:

obecnie bary mleczne to nie to co kiedys. obsluga o niebo lepsza, dania podawane szybko, wszystko jest... a smak jak za dawnych lat.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Biedrona
ladybird with stripes


Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 6687
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 133 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z łąki

PostWysłany: Pon 9:17, 08 Paź 2007    Temat postu:

Hm.... muszę to sprawdzić...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kaja_76
maszynista z Melbourne


Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 1761
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z kątowni....
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 15:06, 10 Paź 2007    Temat postu:

Ja na razie wcinam ziemniaka miksowanego z marchewka i maslem... Cudna dieta matki karmiacej

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
drobniutka
flower woman


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 11419
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 73 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 10:49, 11 Paź 2007    Temat postu:

Dobre bo dietetyczne Blue_Light_Colorz_PDT_02
Mijka powiedz czy ten boczek ma być surowy,czy wędzony? Think


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ribka_pilka
smażalnia story


Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 21202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 12:29, 20 Paź 2007    Temat postu:

SCHAB BEZ PIECZENIA

2 kg schabu ( ja robię na ogół 1 kg , ale podaję proporcje tak jak było w oryginalnym przepisie na 2 kg mięsa)
zalewa:
2 l wody
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka pieprzu czarnego
1/3-1/5 szklanki soli
5 ząbków czosnku
2 łyżki majonezu
w przepisie jest łyżka cukru, ale ostatnio robiłam bez- i też może być
ziele angielskie, listki laurowe - jak ktoś lubi.
--------------
wszystkie składniki zalewy dobrze wymieszać , zagotować i ostudzić. Wieczorem włożyć mięso do zimnej zalewy, doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Wyłączyć gaz, zostawić na noc pod przykryciem. Rano doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Zostawić do wystudzenia. I to wszystko. Mięso jest niewysuszone i soczyste.


To nie ja robiłam ja wygrzebałam w necie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pon 7:01, 22 Paź 2007    Temat postu:

hm, to ciekawe z tym schabem. jesli uda mi sie schab kupic , to zaraz wykorzystam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jupiter
Gość





PostWysłany: Sob 14:20, 27 Paź 2007    Temat postu:

ribka_pilka napisał:
SCHAB BEZ PIECZENIA

2 kg schabu ( ja robię na ogół 1 kg , ale podaję proporcje tak jak było w oryginalnym przepisie na 2 kg mięsa)
zalewa:
2 l wody
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka pieprzu czarnego
1/3-1/5 szklanki soli
5 ząbków czosnku
2 łyżki majonezu
w przepisie jest łyżka cukru, ale ostatnio robiłam bez- i też może być
ziele angielskie, listki laurowe - jak ktoś lubi.
--------------
wszystkie składniki zalewy dobrze wymieszać , zagotować i ostudzić. Wieczorem włożyć mięso do zimnej zalewy, doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Wyłączyć gaz, zostawić na noc pod przykryciem. Rano doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Zostawić do wystudzenia. I to wszystko. Mięso jest niewysuszone i soczyste.


To nie ja robiłam ja wygrzebałam w necie


I słone jak cholera. Think
Powrót do góry
ribka_pilka
smażalnia story


Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 21202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 15:39, 27 Paź 2007    Temat postu:

Eeee nooo Jupi Ale dwa litry wody, dwa kilo mięsa. Nawet ta 1/3 szklanki soli nie zaszkodzi........

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Biedrona
ladybird with stripes


Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 6687
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 133 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z łąki

PostWysłany: Sob 16:21, 27 Paź 2007    Temat postu:

Zrobiłam... coś...


No właśnie... co?

To zagadka [link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jupiter
Gość





PostWysłany: Sob 17:03, 27 Paź 2007    Temat postu:

Przy maksimum dobrej woli można zaryzykować, że to rozbebłana szarlotka. Think
Powrót do góry
ribka_pilka
smażalnia story


Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 21202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 17:10, 27 Paź 2007    Temat postu:

Biedrona napisał:
Zrobiłam... coś...


No właśnie... co?

To zagadka [link widoczny dla zalogowanych]


Moje skojarzenia są całkiem szalone


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Biedrona
ladybird with stripes


Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 6687
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 133 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z łąki

PostWysłany: Sob 17:59, 27 Paź 2007    Temat postu:

Brawo Jupier!


To jest szarlotka

Trochę... Hm... płynna...
Ale dobra!

Tak wyglądała w całości [link widoczny dla zalogowanych]

Ta szklaneczka służy jako korek bo jabłka lawą płynęły


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bobro
gryźliwy behemot


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 20179
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: z boku trochę
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 20:08, 27 Paź 2007    Temat postu:

kurczę, wygląda pysznie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tygrys w Paski
maszynista z Melbourne


Dołączył: 07 Sty 2007
Posty: 2220
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: miasto na dwie litery

PostWysłany: Sob 20:13, 27 Paź 2007    Temat postu:

a zebys wiedzial, ze jest

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 2 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin