Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pomocy!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kewa
optymistyczna realistka


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 24976
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1879 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: prawie Wrocław

PostWysłany: Pon 20:26, 02 Lip 2012    Temat postu:

Przepiórki może zwyczajnie nie niosłyby się w klatkach? Podobnie jak zielononóżki. Think

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flykiller
Gość





PostWysłany: Pon 20:27, 02 Lip 2012    Temat postu:

przestronne kojce - moje sumienie trochę odzipnęło
Powrót do góry
mailo
maszynista z Melbourne


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 2406
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 103 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: inąd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 6:12, 03 Lip 2012    Temat postu:

Moja mam włąśnie hoduje własne przepiórki i na pewno biegają w kojcach albo na wolności. Nie ma mowy o żadnych klatkach. Dlatego czasem podrzuci jakies jajka. W sprzedaży jakoś nigdy nie zwróciłem uwagi czy są np w marketach Think

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Pią 18:06, 06 Lip 2012    Temat postu:

Przykro mi że znowy wyjdę na tego złego, przepiórki na dużą skalę hoduje sie jak inne ptactwo przemysłowo.

Przepiórki, bażanty czy inne łowne ptactwo hodują czasami koła łowieckie w plenerze w celach reprodukcyjnych na wolnym wybiegu. Jakieś amatorskie agro-eko-fermy bawią się też dla własnej satysfakcji i swoich komercyjnych odbiorców.

Przepiórki mają przesane, jak każde inne ptactwo nie zależnie w jakim celu trzymane.

[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Hower
Johnnie Walker


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 4817
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 437 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jaaa???

PostWysłany: Pią 18:30, 06 Lip 2012    Temat postu:

W zasadzie każde masowo hodowane zwierze ma przesrane...ale czego się nie robi by zadowolić podniebienia wybrednych klientów.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karpieniec złocisty
światłość bijąca zza zakrętu


Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 908
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:33, 06 Lip 2012    Temat postu:

Wybredni klienci żrą trufle.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hower
Johnnie Walker


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 4817
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 437 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jaaa???

PostWysłany: Pią 18:35, 06 Lip 2012    Temat postu:

To po co w sklepie jest np. dziesięć rodzajów jednej kiełbasy?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
karpieniec złocisty
światłość bijąca zza zakrętu


Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 908
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 18:47, 06 Lip 2012    Temat postu:

Cena. No i każdy klient lubi mieć wybór, jak mawiają panienki nieobyczajne.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hower
Johnnie Walker


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 4817
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 437 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jaaa???

PostWysłany: Pią 19:15, 06 Lip 2012    Temat postu:

Podejrzewam, jakby każdy z nas się mocno zastanowił to stwierdził by, ze połowa asortymentu do niczego nie jest mu potrzebna...no ale tu trzeba być odpornym na marketing.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 19:32, 06 Lip 2012    Temat postu:

Panowie.. panowie !!! teoretyzujecie !!
To jest tak: Przedstawiciel Sokolowa podszedł do Pani Joli to ta wzięła torunską od niego, a przestawiciel firmy Uduś do Pani Ani ( z reklamówką w ręku ) więc wzięła od niego.
Co za rożnica czyja kiełbasa ?? Każdą da się umyć tak samo !


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Pią 21:39, 06 Lip 2012    Temat postu:

karpieniec złocisty napisał:
Wybredni klienci żrą trufle.


Na pewnej wyspie na wodach .......... jest miejsce gdzie miejscowi rybacy chadzają srać.

Idą z łopatą bo savoir-vivre .Zakopać potem podetrzeć lub odwrotnie.

Podczas czynności przy zakopywaniu tego co naprodukował ludzki organizm roznosi sie piękny zapach na całą wyspę.

Zapach grzyba wartości niemalże złota. Jest tego tyle że ciężko nie trafić w owo łopatą podczas kopania dołka na...... .

Szkoda że nikomu to do niczego się nie nadaje. A że pachnie to fajnie. Zawsze to lepiej jak zapach sraczki i bąkach po Alaszu pitym w tych stronach szklanami.

Angel


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Pią 21:41, 06 Lip 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
karpieniec złocisty
światłość bijąca zza zakrętu


Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 908
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 21:51, 06 Lip 2012    Temat postu:

Czynność puszczania pawia w niektórych stronach określa się mianem wyjazdu do Rygi. Chyba.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Sob 5:49, 07 Lip 2012    Temat postu:

Oszczędni ludzie nie rzygają.

A jak już to do słoika. Pasteryzują i zostawiają na potem.

I nie tylko w Rydze.
Powrót do góry
flykiller
Gość





PostWysłany: Sob 8:29, 07 Lip 2012    Temat postu:

Pomocy!
To jest temat (i dział) o żarciu, a nie o defekowaniu i podróżach do Rygi!
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 8:59, 07 Lip 2012    Temat postu:

flykiller napisał:
Pomocy!
To jest temat (i dział) o żarciu, a nie o defekowaniu i podróżach do Rygi!


no co Angel

wszystko co ludzkie... ale faktyznie od jamy ustnej do odbytu niebywale daleka droga.



Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Sob 9:08, 07 Lip 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
karpieniec złocisty
światłość bijąca zza zakrętu


Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 908
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 11:03, 07 Lip 2012    Temat postu:

Spożywanie nieodłącznie wiąże się z wydalaniem. Co przyszło - musi też wyjść. Ale, racja: skończmy już z tym fekalizmem. Żarcie to ostatnio bardzo modna dziedzina, na której wszyscy się znają. Podobnie jak każdy jest ekspertem od zdrowia, piłki, prawa...Za sprawą durnych programów kudłatej Magdy nagle kulinarny temat stał się bardzo trendi. Ludzie, którzy na co dzień zaopatrują się w marketowe pasztety, przecierają teraz gastronomiczne szlaki. Rzucają fachowe uwagi. Krytykują, wybrzydzają, wysmradzają. Z chama na pana mawiało się kiedyś i chyba coś w tym jest. Plebs otarł się o salony!
Pamiętam pokolenie postkomunistycznych dorobkiewiczów, jupi jupi. Frutti di mare, szatobrią a do popicia perier. To był dopiero szyk! Gawiedź jadła wówczas śląską, bigos i schabowe. Później nastał czas powrotu do korzeni i na nowobogackich stołach pojawiły się smalec, kiszone ogóry oraz pieczeń z dzika. Równolegle szaraki dostąpiły zaszczytu nabycia śródziemnomorskiego ścierwa, które stało się nagle ekonomiczne i ogólnodostępne.
No a dzisiaj mamy wysyp wymagających znafców. Pojawiły się blogi, fora. Każdy może sobie pofantazjować, pochwalić i wyżalić się w necie. Nie podoba mi się to, nie podoba. Tęsknię za czasem, kiedy jadło się po prostu co było a hotdog był hotdogiem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mailo
maszynista z Melbourne


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 2406
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 103 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: inąd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 11:30, 07 Lip 2012    Temat postu:

karpieniec złocisty napisał:
Spożywanie nieodłącznie wiąże się z wydalaniem. Co przyszło - musi też wyjść. Ale, racja: skończmy już z tym fekalizmem. Żarcie to ostatnio bardzo modna dziedzina, na której wszyscy się znają. Podobnie jak każdy jest ekspertem od zdrowia, piłki, prawa...Za sprawą durnych programów kudłatej Magdy nagle kulinarny temat stał się bardzo trendi. Ludzie, którzy na co dzień zaopatrują się w marketowe pasztety, przecierają teraz gastronomiczne szlaki. Rzucają fachowe uwagi. Krytykują, wybrzydzają, wysmradzają. Z chama na pana mawiało się kiedyś i chyba coś w tym jest. Plebs otarł się o salony!
Pamiętam pokolenie postkomunistycznych dorobkiewiczów, jupi jupi. Frutti di mare, szatobrią a do popicia perier. To był dopiero szyk! Gawiedź jadła wówczas śląską, bigos i schabowe. Później nastał czas powrotu do korzeni i na nowobogackich stołach pojawiły się smalec, kiszone ogóry oraz pieczeń z dzika. Równolegle szaraki dostąpiły zaszczytu nabycia śródziemnomorskiego ścierwa, które stało się nagle ekonomiczne i ogólnodostępne.
No a dzisiaj mamy wysyp wymagających znafców. Pojawiły się blogi, fora. Każdy może sobie pofantazjować, pochwalić i wyżalić się w necie. Nie podoba mi się to, nie podoba. Tęsknię za czasem, kiedy jadło się po prostu co było a hotdog był hotdogiem.


To fakt. Przez ten nadmiar wszystkiego ludzie strasznie wybrzydzają. Osobiście nie trawię ludzi, którzy mają jakieś żywieniowe fanaberie i nie jedzą nawet pomidorów, żółtego sera, ziemniaków, bananów czyli rzeczy za które kiedyś daliby się pewnie pociąć, bo tego nie było. Trzeba by ich wysłać w podróż w czasie i niech by zobaczyli ten przysłowiowy "oceta na półkach" i nic poza tym;)
Z drugiej strony jeśli teraz jest wybór, to czemu z niego nie skorzystać? Mnie najbardziej denerwuje spadek jakości wędlin, mięsa, a jeśli już są dobre to w kosmicznych cenach niestety.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flykiller
Gość





PostWysłany: Sob 12:40, 07 Lip 2012    Temat postu:

mailo napisał:

Z drugiej strony jeśli teraz jest wybór, to czemu z niego nie skorzystać?

Cieszę się z tej właśnie możliwości wyboru, dzięki której mogłam poznać smak np. sushi, potrawy, która smakowo nie jest podobna do niczego, co jadłam wcześniej i z wyboru niejedzenia np. kebabu, którego, prawdopodobnie, nie spróbuję nigdy w życiu, tak odstręcza mnie jego forma i zapach. Cieszę się z możliwości posmakowania egzotycznych ryb, owoców czy zagranicznych serów, ale i z lad chłodniczych zapełnionych specjałami, których nie tknę - europejskich i regionalnych masarskich przysmaków, nieszczęsnych ślimaków czy ostryg. Odpowiada mi to, że przynajmniej w kwestii żywienia mogę prawie wszystko i niczego nie muszę.

a propos "durnych programów kudłatej Magdy" - nigdy nie udało mi się obejrzeć żadnego z nich w całości, więc nie wiem, czy jest tak, jak sobie wyobrażam, ale jeśli zgodnie z moimi wyobrażeniami pani Gessler trzepie tą złocistą trwałą nad garami, to wolałabym jej potraw nie konsumować
Powrót do góry
karpieniec złocisty
światłość bijąca zza zakrętu


Dołączył: 05 Lip 2012
Posty: 908
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 12:45, 07 Lip 2012    Temat postu:

Trzepie w istocie. Do garów trafiają więc pokruszone kawałki lakieru, łupieżu nie mówiąc już o łamiących się końcówkach tlenionych włosów.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flykiller
Gość





PostWysłany: Sob 12:58, 07 Lip 2012    Temat postu:

Żeby tylko końcówkach... ciekawe, co by powiedzieli nasi specjaliści od savoir-vivre przy stole, znajdując podczas eleganckiego obiadu dorodny, długi włos na swoim talerzu. Zgodnie z zasadami, potrawę należałoby pochwalić i, by nie sprawić przykrości gospodyni, włos dyskretnie skonsumować.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 5 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin