Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

co macie na widelcu?
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Z Identyfikatorem. Lub bez.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
corsaire
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 6089
Przeczytał: 44 tematy

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:04, 22 Lut 2018    Temat postu: co macie na widelcu?

czyli temat kulinarny dla nie-avatarowcow.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
corsaire
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 6089
Przeczytał: 44 tematy

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 23:15, 22 Lut 2018    Temat postu:

no np .. pizza

jaka?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18110
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 2366 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pią 14:38, 23 Lut 2018    Temat postu:

żadna, pizza zasadniczo jest ohydna

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Pią 17:38, 23 Lut 2018    Temat postu:

Może być jakiś ryb. Think
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Pią 18:52, 23 Lut 2018    Temat postu:

Glistki z arabiattą.
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Pią 23:36, 23 Lut 2018    Temat postu:

z ryb, to najbardziej lubię rypanie.
Powrót do góry
corsaire
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 6089
Przeczytał: 44 tematy

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:47, 25 Lut 2018    Temat postu:

Anonymous napisał:
Glistki z arabiattą.


ja nie lubie zbyt wymyslnych potraw..

arabiatta to dla mnie po prostu kwaskowaty pomidorowy sos do makaronu.

lubie za to wymyslne nazwy, o ile komponuja sie z rzeczywistoscia.

btw, kanapka z twarogiem now!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Nie 11:56, 25 Lut 2018    Temat postu:

siarap, du idiot Brick wall
Powrót do góry
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18110
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 2366 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Nie 14:15, 25 Lut 2018    Temat postu:

Wczoraj byłam w takim czymś co się nazywa Plaża Piekarza i zasadniczo podają tam taki fast food fit. Jadłam łososia pieczonego (bardzo dobry) z pure z batatów( wyjątkowo ciekawy smak, ale niepotrzebnie dodali pomarańczę) oraz jakaś surówkę z ciecierzycy ( niesmaczne i absolutnie niekomponujące się z łososiem)
Zasadniczo nie jadam poza domem, ale jako, że całą sobotę spędziłam w sklepach zmuszona była coś wciągnąć w tak zwanym międzyczasie.

Co do zasady jestem fanką warzyw pod każdą postacią oraz śledzi( też pod każdą postacią)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Formalny
maszynista z Melbourne


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 8125
Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 532 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: 3 planeta od Słońca
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:31, 25 Lut 2018    Temat postu:

Zostałem wczoraj poczęstowany deserem, który pierwszy raz jadłem kilka lat temu w Hiszpanii (Malaga). Zapomniałem o nim, ale miłość do tego smaku odżyła.
Podaję przepis.
Małe czarne avocado, banan, połówka kiwi. To wszystko rozbite do konsystencji kremu, a następnie dodana duża łyżka stołowa miodu. Całość jeszcze raz dokładnie zmiksowana, przełożona do wysokich miseczek i na godzinę odstawiona do lodówki. Przed podaniem ozdobione - np. biszkoptem.
Gusty są różne, ale wszyscy próbujący ten przysmak wyrażali zachwyt, a nie mlaskali i nie wylizywali miseczek tylko, żeby nie naruszyć etykiety...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
corsaire
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 6089
Przeczytał: 44 tematy

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 12:27, 28 Lut 2018    Temat postu:

smazone pieczarki



[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
corsaire
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 6089
Przeczytał: 44 tematy

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 23:00, 28 Lut 2018    Temat postu:

Formalny napisał:
...
Podaję przepis.
Małe czarne avocado, banan, połówka kiwi. To wszystko rozbite do konsystencji kremu, a następnie dodana duża łyżka stołowa miodu. Całość jeszcze raz dokładnie zmiksowana, przełożona do wysokich miseczek i na godzinę odstawiona do lodówki. Przed podaniem ozdobione - np. biszkoptem.
Gusty są różne, ale wszyscy próbujący ten przysmak wyrażali zachwyt, a nie mlaskali i nie wylizywali miseczek tylko, żeby nie naruszyć etykiety...


wlasnie zrobilem, z tym, ze!:

1. nie mialem banana, wiec uzylem cztery mini-banany
2. kiwi mialem zielonie, zoltego nie. (ale nie jest wymienione jakie, wiec nastepnym razem zrobie ze zoltym)
3. avocado mialem czarne, a nie zielone > jedynie tu trafilem w punkt!
4. miod mialem tylko akacjowy lub lipowy.. dalem lyzeczke akacjowego

teraz na 1h do lodowy...

btw, polizalem tylko przy ostrzach - not bad!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Śro 23:33, 28 Lut 2018    Temat postu:

Formalny napisał:
Podaję przepis.
Małe czarne avocado, banan, połówka kiwi. To wszystko rozbite do konsystencji kremu, a następnie dodana duża łyżka stołowa miodu. Całość jeszcze raz dokładnie zmiksowana, przełożona do wysokich miseczek i na godzinę odstawiona do lodówki. Przed podaniem ozdobione - np. biszkoptem.
Gusty są różne, ale wszyscy próbujący ten przysmak wyrażali zachwyt, a nie mlaskali i nie wylizywali miseczek tylko, żeby nie naruszyć etykiety...

Zasadniczo to ja bym taką miseczę jednak wylizał. Brick wall Ale gdyby ten deser przyrządzał Formalny to bym chyba nie zaryzykował.
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Czw 22:53, 01 Mar 2018    Temat postu:

Zasadniczo, gdybym wiedział, że będzie chciał do tego przysmaku podłączyć się jupiter, to niczego bym nie zmieniał. On i tak nie zorientowałby się co dostał, bo wśród wszystkich ohydnych wad ma także tę, że nie ma dobrego smaku. W ogóle nie ma smaku Shame on you
Podpisano: Formalny
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Nie 2:09, 04 Mar 2018    Temat postu:

Obawiam się, że jestem w ciąży. I zasadniczo wcale nie chodzi o rozmiar brzucha. Właśnie zjadłem kanapkę ze śledziem w śmietanie zagryzając gruszką z octu, popijając słodkim octem gruszkowym.d'oh! Bardzo, bardzo niepokojące. Think
Powrót do góry
corsaire
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 6089
Przeczytał: 44 tematy

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:54, 04 Mar 2018    Temat postu:

ten deser formala od razu* staje sie na zewnatrz szarozielony
w srodu jest zoltozielony - nawet po na drugi dzien, kedy to zostal skonsumowany do konca

lekko gorzkawy posmak na drugi dzien, ale tak b delikatnie

i dosc smaczny, choc nieco za slodki - ale to chyba wina bejbi-bananow


*tzn po godzinie w lodowce


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18110
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 2366 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pon 13:07, 05 Mar 2018    Temat postu:

żeby awokado nie przybrało szarego odcienia trzeba dodać sok z limonki luc cytryny

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rose
Gość





PostWysłany: Pon 13:30, 05 Mar 2018    Temat postu:

Można do awokado i bananów dodać kakao...
Zresztą można komponować z awokado to co nam przyjdzie do głowy... np mleko kokosowe (choć nazwa zakazana niedługo będzie), trochę wody mineralnej, będzie smaczny koktail...
Ogólnie w kuchni pełna improwizacja, patrzę co mam w lodówce i tworzę. Babcia gotowała wyśmienicie i nigdy nie pamiętała przepisu. Dużo ostatnio używam cukini... Dodaję prawie dowszystkiego. Do rosołu na drugi dzien, zamiast pomidorowej. Cukiniowa smakuje prawie wszystkim.
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Pon 13:31, 05 Mar 2018    Temat postu:

Czuję, że nadchodzi wiekopomna chwila, gdy wspólnym, forumowym wysiłkiem opracujemy przepis na warzywno-owocowy garnitur w sosie słodko-kwaśnym do potraw ze śledzi. d'oh!
Powrót do góry
rose
Gość





PostWysłany: Pon 14:09, 05 Mar 2018    Temat postu:

Do śledzi to wódka chyba...
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Z Identyfikatorem. Lub bez. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin