Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Smutno tu jak jasna cholera.Wisielczo i wstrętnie pusto.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Po 30-tce
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rosegreta
Gość





PostWysłany: Wto 20:26, 03 Lis 2009    Temat postu:

Hower napisał:


rose napisał:
A tak w ogóle dlaczego o szpinaku np. rozmawiamy a nie o brokułach..... zupa szpinakowa w moim wydaniu, trochę mdła
Właśnie a dlaczego nie o konserwach? A to, że mdła to już wiem. Powtarzasz się Tongue out (1)

Konserwy są niezdrowe. Tongue out (1) i z puszek. No to co, widocznie coś jej brakuję, udoskonalę, może ser feta dodać? Ciekawo jaki by miała smak... Think
Do pomidorowej polecam ser żółty, tak moja córka wymyśliła.
Ale dziś pierniczę, pójdę się położyć. A właśnie gdzie można porozmawiać o smakach? Chodzi o to, żeby zmienić smak jakieś potrawy, na bardziej oryginalny lubi wyostrzyć smak.
Powrót do góry
Hower
Johnnie Walker


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 4817
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 437 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jaaa???

PostWysłany: Wto 20:26, 03 Lis 2009    Temat postu:

Aproxymat napisał:
Widzę, że się forum spolaryzowało na dwie frakcje: pro- i antyszpinakistyczną.
Nic się ze mną nie zrobiło. Jadłem i jem wszystko. Prawie jak śmietnik Flinstone'ów

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rosegreta
Gość





PostWysłany: Wto 20:28, 03 Lis 2009    Temat postu:

lulka napisał:
rose napisał:
Chociaż lazania ze szpinakiem jest pycha polecam


Nie lubię lazanii. Może byłaby niezła gdyby nie ten mączny budyń (czyt. sos beszamelowy).
Okropieństwo.


Możesz zrobić serowy, bez beszamela, śmietana i ser
Powrót do góry
Diabelsky
Gość





PostWysłany: Wto 20:41, 03 Lis 2009    Temat postu:

OOOOOOOOOOOOOOOO JJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAACCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co za Świństwa ludzie jdzą!!!
Dlaczego nikt nie pisze o rybce pod każdą postacią,wołowince od pastrmi do gulaszu,marynatkach, koszernych pieczeniach z dzika czy jelonka,kaczych pieczystych czy pasztetach mistrzowsko przyprawionych z wątróbek gęsich itd zresztą... Blue_Light_Colorz_PDT_03
Powrót do góry
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Wto 20:43, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mr.Ogoniasty napisał:
ja nie wierzę że w takim świństwie jak szpinak mogą być witaminy. Blue_Light_Colorz_PDT_29


Kto i jak Ci ten szpinak przyrządzał? Think


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Wto 20:47, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mr.Ogoniasty napisał:
OOOOOOOOOOOOOOOO JJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAACCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co za Świństwa ludzie jdzą!!!
Dlaczego nikt nie pisze o rybce pod każdą postacią,wołowince od pastrmi do gulaszu,marynatkach, koszernych pieczeniach z dzika czy jelonka,kaczych pieczystych czy pasztetach mistrzowsko przyprawionych z wątróbek gęsich itd zresztą... Blue_Light_Colorz_PDT_03


Fuuuu, samo mięcho Vomit czekaj, niedługo Cię cholesterol zeżre Anxious


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lulka
Ewa chce spać


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 11114
Przeczytał: 10 tematów

Pomógł: 1355 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 21:08, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mii napisał:

Fuuuu, samo mięcho Vomit czekaj, niedługo Cię cholesterol zeżre Anxious


A skąd! Jestem mięsożerna i mam bardzo niski cholesterol.
Chociaż myślę, że to powtarzający się błąd laboratorium analitycznego bo wciąż czegoś szukam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Wto 21:21, 03 Lis 2009    Temat postu:

Ja też jestem mięsożerna, chociaż zauważyłam, że coraz mniej, nie wiem jaki jest powód, ale od jakiegoś czasu obrzydły mi wędliny.
Jeśli do mięcha je się dużo warzyw, to pół biedy, ale obserwuję, że Mister nie bardzo trawiasty Not talking


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Diabelsky
Gość





PostWysłany: Wto 21:21, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mii napisał:
Mr.Ogoniasty napisał:
OOOOOOOOOOOOOOOO JJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAACCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co za Świństwa ludzie jdzą!!!
Dlaczego nikt nie pisze o rybce pod każdą postacią,wołowince od pastrmi do gulaszu,marynatkach, koszernych pieczeniach z dzika czy jelonka,kaczych pieczystych czy pasztetach mistrzowsko przyprawionych z wątróbek gęsich itd zresztą... Blue_Light_Colorz_PDT_03


Fuuuu, samo mięcho Vomit czekaj, niedługo Cię cholesterol zeżre Anxious


e tam.Nie zeżre.Zauważ że ryba, dziczyzna , mięso wołowe czy baranina nie ma specjalnie cholesterolu w nadmiarze. Angel


Jeśli chodzi o szpinak to toleruję go jedynie jako cały liściasty z sokiem cytrynowym , startą skórką z limonki , siekanym drobniutko czosnkiem i białym pieprzem, odrobiną bazylii lubczyku i rozmarynu.
Tylko i wyłącznie jako dodatek do jagnięciny,gdyż inne znane mi zielska mają zbyt wyraźiste smaki i były by zbyt niestosownie i mało wyrafinowane do wyrąbisto delikatnej pieczeni jagnięcej. Blue_Light_Colorz_PDT_02
Powrót do góry
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Wto 21:23, 03 Lis 2009    Temat postu:

Szpinak bez śmietany? Think
Ty przestań mnie już szczuć tą dziczyzną Blue_Light_Colorz_PDT_46


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kewa
optymistyczna realistka


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 24918
Przeczytał: 18 tematów

Pomógł: 1863 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: prawie Wrocław

PostWysłany: Wto 21:26, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mr.Ogoniasty napisał:
...jako dodatek do jagnięciny ...wyrąbisto delikatnej pieczeni jagnięcej. Blue_Light_Colorz_PDT_02

Morderca malutkich owieczek Not talking
Nie mogłabym świadomie jeść jagnięciny, ani pieczonego prosiaczka i królików nie mogę nawet dorosłych. Z niedorosłych to właściwie tylko kurczaki.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hower
Johnnie Walker


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 4817
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 437 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jaaa???

PostWysłany: Wto 21:28, 03 Lis 2009    Temat postu:

To już wiem czemu dawno dzika nie widziałem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Diabelsky
Gość





PostWysłany: Wto 21:37, 03 Lis 2009    Temat postu:

Kewa napisał:
Mr.Ogoniasty napisał:
...jako dodatek do jagnięciny ...wyrąbisto delikatnej pieczeni jagnięcej. Blue_Light_Colorz_PDT_02

Morderca malutkich owieczek Not talking
Nie mogłabym świadomie jeść jagnięciny, ani pieczonego prosiaczka i królików nie mogę nawet dorosłych. Z niedorosłych to właściwie tylko kurczaki.


No fakt, króliki nie są zjadliwe.Natomiast co do zajęczaków to zacny zając duszony w śmietance którą Mii chce marnować na szpinak to już coś. Blue_Light_Colorz_PDT_02
Owieczki ?No cóż,takie małe śliczne Lambi są o wiele smaczniejsze od starego tryka... Angel


Ostatnio zmieniony przez Diabelsky dnia Wto 21:40, 03 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Wto 21:51, 03 Lis 2009    Temat postu:

Kewa napisał:
Z niedorosłych to właściwie tylko kurczaki.


Ale właściwie jaka jest różnica między jagnięciem a kurczaczkiem? Think
Ja jadam bez oporów każde mięsiwo, w końcu po to się je hoduje, przypomniało mi się mięso z nutrii ...mniam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kufa
stop cyny i czekolady


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:10, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mii napisał:
Ja też jestem mięsożerna, chociaż zauważyłam, że coraz mniej, nie wiem jaki jest powód, ale od jakiegoś czasu obrzydły mi wędliny.
Not talking

Mam to samo,
po prostu w wędlinach jest za mała zawartośc cukru w cukrze.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hower
Johnnie Walker


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 4817
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 437 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jaaa???

PostWysłany: Wto 22:15, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mam wrażenie, że wszystkie smakują jednakowo.
Widziałem co tam sypią nie raz "-A to różowe to do czego? -To polska z tego będzie. -Aha"

>Zmieszane z olejem potrafi przeżreć PVC


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Hower dnia Wto 22:16, 03 Lis 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kufa
stop cyny i czekolady


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 22:17, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mii napisał:
Kewa napisał:
Z niedorosłych to właściwie tylko kurczaki.


Ale właściwie jaka jest różnica między jagnięciem a kurczaczkiem? Think
Ja jadam bez oporów każde mięsiwo, w końcu po to się je hoduje, przypomniało mi się mięso z nutrii ...mniam

Kurczaki tolerują duże ilości antybiotyków w paszy, czasem pachną apteką,
nutrie niekiepskie są.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kewa
optymistyczna realistka


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 24918
Przeczytał: 18 tematów

Pomógł: 1863 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: prawie Wrocław

PostWysłany: Wto 22:23, 03 Lis 2009    Temat postu:

Mii napisał:


Ale właściwie jaka jest różnica między jagnięciem a kurczaczkiem? Think

No jak? Nie wiesz?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kufa
stop cyny i czekolady


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 0:13, 04 Lis 2009    Temat postu:

Zgodnie z tytułem nuuuda,
zmierzch forów.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
letnisztorm
Tunrida Storm


Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 14732
Przeczytał: 17 tematów

Pomógł: 2152 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 8:33, 04 Lis 2009    Temat postu:

kufa nie marudź spróbuj być dowcipny i kreatywny

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Po 30-tce Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 4 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin