Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Okuninka - info, pomoc, opinie, porady

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Travel
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szb
maszynista z Melbourne


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 4496
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1206 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:14, 21 Lut 2010    Temat postu: Okuninka - info, pomoc, opinie, porady

Chcemy w tym roku pojechać nad Jezioro Białe. Wszystkie dobre rady mile widziane.

Ide poszperać na innych forach.

Proszę nie oszczędzać długopisów


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Poldek
googletyczny autopostowicz


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 15624
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1119 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Nie 19:51, 21 Lut 2010    Temat postu:

Powiedz kiedy, to przyjade popsuc Ci wypoczynek Angel

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szb
maszynista z Melbourne


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 4496
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1206 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:25, 21 Lut 2010    Temat postu:

Hmmm Think kuszące

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szb
maszynista z Melbourne


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 4496
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1206 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 20:34, 21 Lut 2010    Temat postu:

O, jakie piękne komentarze znaszłem:

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Nie 21:01, 21 Lut 2010    Temat postu:

W sezonie nad Białym są dzikie tłumy, więc aż trudno uwierzyć, że przy tej masie ludzie jezioro nadal pozostaje jednym z najczystszych w Polsce. Podobno można tam nawet zobaczyć raki, które występują tylko w naprawdę czystych wodach.
Raków nie widziałam, ale wiele przyjemnego dla oka ptactwa tak.

Perkozy:



Łyski(?):



Czy nawet zwykłe kaczuchy:



W sezonie nad Białym panuje też niemożliwa drożyzna, więc warto się zaopatrywać w pobliskiej Włodawie (ok. 8 km od Okuninki), do której, oprócz zwykłych pks-ów i busów jeżdżą latem takie fajne odkryte woziki.
Włodawę zresztą, niewielkie nadbużańskie miasteczko, którego przemaszerowanie wzdłuż i wszerz nie zajmuje więcej niż 40 min., warto zobaczyć dla specyficznego, sennego uroku przygranicznej mieściny, chociaż szumnie nazywana jest "miastem trzech kultur" (jakkolwiek żydowskich mieszkańców Włodawy pozostało naprawdę niewielu). Prawosławni natomiast stanowią dość znaczny procent włodawian.
Chętnie zobaczyłabym Włodawę na Twojej fotografii, szamilu.

A tu jeszcze widok ogólny na jezioro:



Po lewej, z takim brązowawym dachem, o ile mnie nie myli pamięć, to największy ośrodek wypoczynkowy w Okunince - Rusałka.
Powrót do góry
bobro
gryźliwy behemot


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 20179
Przeczytał: 28 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: z boku trochę
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 21:38, 21 Lut 2010    Temat postu:

tak, to są łyski; one takie fajne dźwięki wydają i mają śmieszne nogi

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
EMES
emerytowany hank moody


Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 7868
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1187 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd

PostWysłany: Nie 22:05, 21 Lut 2010    Temat postu:

czytając te komentarze spodziewam sie że możesz mieć niezapomniane wakacje Tongue out (1)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
STALKER
drzewo morelowe


Dołączył: 30 Lip 2008
Posty: 4098
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 346 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 22:10, 21 Lut 2010    Temat postu:

Może Szamił właśnie szuka takiej adrenaliny ?
Podobno Japończycy płacą po 15.000 euro aby spędzić tydzień w slamsach Rio .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Poldek
googletyczny autopostowicz


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 15624
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1119 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Nie 23:09, 21 Lut 2010    Temat postu:

Szamil, ja rezygnuje
najwyrazniej i beze mnie bedzie okropnie Sick

sorry


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Pon 9:10, 22 Lut 2010    Temat postu:

Hahaha, dopiero teraz przeczytałam te komentarze.
Też mnie dochodziły słuchy, że nad Białym nie jest bezpiecznie, ale jeździłam tam kilka razy i ani razu się nikomu nie naraziłam, nie dostałam w oko, nikt mnie nie spychał z wąskich, faktycznie, chodniczków, nikt nie obraził brzydkim słowem. Pewnie od pierwszego spojrzenie widać, że nie warto ze mną zaczynać Angel
Powrót do góry
szb
maszynista z Melbourne


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 4496
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1206 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 9:36, 22 Lut 2010    Temat postu:

nie no, nie mam zamiaru chodzić i szukać guza (chociaż on i tak często znajdował mnie Think ) (znajdywał?)
Jedziemy rodzinką, więc chyba nikomu nie przyjdzie do łba szturchać ojca z dzieckiem.

No ale gdyby to lepiej niech sie szykują na wszystkie style walki jakie widziałem u mistrza Lee

Drożyzna mnie nie odstrasza. Jedziemy samochodami więc bigosu można naładować po sam dach. Napędzić solidnie specyfików i już. Żeby tylko na kajaczek było i rowerek wodny No i na paliwo do Włodawy

Byłem tam w 1996 akurat w czasie kiedy były rozgrywane ME w piłce nożnej. Fajnie se wspominam ten okres. Miałem wtedy grubo ponad 10 lat i już wyrywałem dupeczki w szuwarach


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez szb dnia Pon 9:36, 22 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bea.ta
apiratka


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 3801
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 219 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 10:07, 22 Lut 2010    Temat postu:

W Okunince fajnie jest. Przynajmniej było fajnie , bardzo fajnie 2 lata temu . Plaża na której urzędowaliśmy miała w zasięgu ręki wszystko co potrzeba by spędzić na niej cały dzień. Patrząc pod kątem dzieci to było wszystko co potrzeba by te nie nudziły się nawet minuty. Odpowiednia głębokość wody by szkraby mogły się taplać . Przy plaży mini wesołe miasteczko . Na plaży też był jakiś placyk zabaw. Plusem była wielorakość atrakcji , kajaki, motorówki, turlanie po wodzie w piłce itp. Wszystko to skupione na dość małym odcinku. Nie trzeba było robić kilometrów jak nad morzem np. by sobie lody czy piwo. I taniej niż nad morzem. Nocką można było usiąść sobie w knajpce przy muzyce, potańczyć , pogadać. A że tłumy i tłoczno to normalne. Tam gdzie jest fajnie zazwyczaj tak jest. Pamiętam , że bardzo nam się wszystkim tam podobało i cały czas jest w planach kolejne wakacje w Okunince. Uważaj Szamil , nie znasz dni ani godziny

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Poldek
googletyczny autopostowicz


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 15624
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1119 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pon 10:10, 22 Lut 2010    Temat postu:

beata napisał:
Przynajmniej było fajnie , bardzo fajnie 2 lata temu .


czy to nie sprzed 2 lat wlasnie sa te najbardziej paskudne komentarze o pobiciach? Angel
rozumiem, ze zeby sie zabawic trzeba kogos zabic ale moim zdaniem przesadzilas Blue_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szb
maszynista z Melbourne


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 4496
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1206 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 10:15, 22 Lut 2010    Temat postu:

Beata

http://www.youtube.com/watch?v=PWyQJlP_G44


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bea.ta
apiratka


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 3801
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 219 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 10:30, 22 Lut 2010    Temat postu:

P`zarni chivkov napisał:

czy to nie sprzed 2 lat wlasnie sa te najbardziej paskudne komentarze o pobiciach? Angel
rozumiem, ze zeby sie zabawic trzeba kogos zabic ale moim zdaniem przesadzilas Blue_Light_Colorz_PDT_02


Właśnie ! Sprzed 2 lat , specjalnie je pisałam by zrazić ludzi do tego miejsca bo tym samym więcej zostałoby go tam dla mnie Tongue out (1)
2metry więcej na plaży ..... To luksus o który warto powalczyć [rozmarzona]


szamil buckstar napisał:
Beata

http://www.youtube.com/watch?v=PWyQJlP_G44

Anxious


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szb
maszynista z Melbourne


Dołączył: 05 Lip 2006
Posty: 4496
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1206 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 10:32, 22 Lut 2010    Temat postu:

nie znasz dnia ani godziny




udanego dnia Be a Ta!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bea.ta
apiratka


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 3801
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 219 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 10:36, 22 Lut 2010    Temat postu:

szamil buckstar napisał:
nie znasz dnia ani godziny




udanego dnia Be a Ta!


wiem, wiem, ale starsza pani i szuwary ? gryzie się Angel
dziękuję, wzajemnie, też miło Cię widzieć


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14579
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 16:09, 27 Cze 2010    Temat postu:

Uwagi techniczne sprzed dwóch lat ( to własnie mnie pobiła wtedy Beata )

Większe zakupy najlepiej robić we Włodawie. Na samym wlocie od strony Okuniniki masz Lidla i bodajże Biedronkę. Rynek warzywny we Włodawie oferuje naprawdę świeże jarzyny i owoce z własnej produkcji. Ceny w sezonowych sklepach Okuninki ( szczególnie w zakresie napoi mężczyźnie niezbędnych ) przedziwaczne. W sąsiednich sklepach to samo piwo po 2,50 i 4,50 . Baza gastronomiczna mocno rozbudowana - kazdy znajdzie coś dla siebie ( ceny przyzwoite)

Jesli wędkujesz, polecam jeziora Glinki, lub Czarne ( wykupienie licencji we Włodawie absolutnie niezbędne! ).


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Travel Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin