Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nikt
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 80, 81, 82  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Co nick to topik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nikt
sikający na stojąco


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 7296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 478 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z samego dna

PostWysłany: Czw 10:52, 15 Mar 2007    Temat postu:

Ja na to, jak na lato.... oops

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Stream sparks
Czarownica z Portobello


Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 7706
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 32 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z drugiego wymiaru

PostWysłany: Czw 10:53, 15 Mar 2007    Temat postu:


hahaha...ja o tych takich bardziej kulinarnych zamiarach myslałam Blue_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 10:54, 15 Mar 2007    Temat postu:

Stream sparks napisał:

hahaha...ja o tych takich bardziej kulinarnych zamiarach myslałam Blue_Light_Colorz_PDT_02

I ja tylko o tych mówie Blue_Light_Colorz_PDT_02
Czy słowo zjesc kojarzy ci sie z czyms innym?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 10:54, 15 Mar 2007    Temat postu:

Nikt napisał:
Ja na to, jak na lato.... oops


Ooooooooooooo , to moze przyrzadze potrawe z grilla? hahahhahaha


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Stream sparks
Czarownica z Portobello


Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 7706
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 32 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z drugiego wymiaru

PostWysłany: Czw 11:01, 15 Mar 2007    Temat postu:

Kasiu kochana przeciez wiesz...jak te skojarzenia działają Angel
ok zatem rozumiem, ze po tym wirtualnym kursie kulinarno-barmańskim potem bedziemy jeść te wszystki pyszności przez Nikta przygotowane ? Dancing Blue_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nikt
sikający na stojąco


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 7296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 478 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z samego dna

PostWysłany: Czw 11:08, 15 Mar 2007    Temat postu:

Proszę bardzo. Wystarczy tylko:
- 60 dkg grzybów (mogą być i pieczarki)
- 40 dkg boczku
- 2 butelki wina wytrawnego, no może być półwytrawne
- główka czosnku
- paczka makaronu penne
i voila penne rigate con funghi można skonsumować, po jakichś 20-30 minutach


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 11:12, 15 Mar 2007    Temat postu:

Zapomniałes o szczypiorku, bazylii i odrobinie przecieru pomidorowego

Ale pisze sie , Kiedy?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nikt
sikający na stojąco


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 7296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 478 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z samego dna

PostWysłany: Czw 11:13, 15 Mar 2007    Temat postu:

kasiek66 napisał:
Zapomniałes o szczypiorku, bazylii i odrobinie przecieru pomidorowego

Ale pisze sie , Kiedy?

No tak, ale przyprawy się same przez się roumiejooo

A zamiast przecieru, wolę smażone pomidory i sosik z nich zrobiony.
A kiedy? Kiedy tylko zawitam do ...
(ale potrzebuje kuchni)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 11:15, 15 Mar 2007    Temat postu:

Hmmmmmmm, to mamy juz ustalone pierwsze danie, co proponujesz na drugie?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Stream sparks
Czarownica z Portobello


Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 7706
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 32 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z drugiego wymiaru

PostWysłany: Czw 11:17, 15 Mar 2007    Temat postu:

no pięknie ...moje slinianki juz sie uaktywniły, a sniadania jak nie było tak nie ma Think

do tego kulinarnego dzieła waszego super Boo hoo! Rock ya = efekty wizualne w postaci pieknej oprawy i sama radosc zycia Dancing
To kiedy??? Applause


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nikt
sikający na stojąco


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 7296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 478 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z samego dna

PostWysłany: Czw 11:18, 15 Mar 2007    Temat postu:

kasiek66 napisał:
Hmmmmmmm, to mamy juz ustalone pierwsze danie, co proponujesz na drugie?

Drugie zjem przyrządzone przez właścicielkę/la owej kuchni...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 11:36, 15 Mar 2007    Temat postu:

To moze Osso Bucco z pomaranczami

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nikt
sikający na stojąco


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 7296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 478 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z samego dna

PostWysłany: Czw 11:42, 15 Mar 2007    Temat postu:

Mniammmmmmmmmmmmm
Do tego Archidamo Accademia albo Negroamaro del Salento Pietraluna Accademia


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Nikt dnia Czw 11:52, 15 Mar 2007, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Stream sparks
Czarownica z Portobello


Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 7706
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 32 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z drugiego wymiaru

PostWysłany: Czw 11:50, 15 Mar 2007    Temat postu:

Kasiu o szczegóły poproszę Angel \
tak obrazowo jak Nikt prosze te prezentacje kulinarną przeprowadzic


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nikt
sikający na stojąco


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 7296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 478 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z samego dna

PostWysłany: Czw 11:55, 15 Mar 2007    Temat postu:

Stream sparks napisał:
Kasiu o szczegóły poproszę Angel \
tak obrazowo jak Nikt prosze te prezentacje kulinarną przeprowadzic

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiek66
druga matka Buddego


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 11106
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 295 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 12:08, 15 Mar 2007    Temat postu:

Stream sparks napisał:
Kasiu o szczegóły poproszę Angel \
tak obrazowo jak Nikt prosze te prezentacje kulinarną przeprowadzic


4-6 grubych kawałków golonki cielecej
* sól i pieprz czarny
* 2,5-5 gag mąki pszennej
* 4-6 łyżek oliwy z oliwek
* 2 drobno posiekane ząbki czosnku
* 1 drobno posiekana cebula
* trochę ponad 1/4 l wywaru z drobiu( moze być z kostki)
* trochę ponad 1/4 l białego wytrawnego wina
* 6 łyżek puree z pomidorów
* 4-6 filetów sardeli( bez też dobre będzie)
* 2-3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
* skórka starta z połowy pomarańczy
* skorka starta z 1/4 cytryny
Mięso dobrze osolic i popieprzyć ze wszystkich stron.Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Ułożyć mięso w brytwance kostką do góry, dodać połowe czosnku i cebuli. Polać gorącym wywarem, dolać wina i puree z pomidorów. przykryć brytwankę i gotować mięso na słabym ogniu ok. 1 1/2 godz. aż stanie się miękkie.
Dodać filety z sardeli i resztkę czosnku, doprawić do smaku, dobrze wymieszać. Ewentualnie jeszcze raz podgrzać. Posypać skórką cytrynową i pomarańczową oraz zieloną pietruszką. Podawać do ryżu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Stream sparks
Czarownica z Portobello


Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 7706
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 32 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z drugiego wymiaru

PostWysłany: Czw 12:16, 15 Mar 2007    Temat postu:

Jestescie kochani 050
wyglada i brzmi baaaaaaaardzo smakowicie
i choc jeszcze do nie dawna na dzwięk slowa "golonka" włosy deba mi stawały...teraz stwierdzam: mniaaaaaaam może polubię te kuchenne potyczki


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
skoorpioo
maszynista z Melbourne


Dołączył: 20 Lis 2006
Posty: 2060
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z nibylandii )))

PostWysłany: Czw 12:42, 15 Mar 2007    Temat postu:

Hieloł

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Nikt
sikający na stojąco


Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 7296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 478 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z samego dna

PostWysłany: Czw 12:57, 15 Mar 2007    Temat postu:

Stream sparks napisał:
Jestescie kochani 050
wyglada i brzmi baaaaaaaardzo smakowicie
i choc jeszcze do nie dawna na dzwięk slowa "golonka" włosy deba mi stawały...teraz stwierdzam: mniaaaaaaam może polubię te kuchenne potyczki

Zamień słowo "golonka" na słowo "gicz" (cielęca)
teraz lepiej?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
skoorpioo
maszynista z Melbourne


Dołączył: 20 Lis 2006
Posty: 2060
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z nibylandii )))

PostWysłany: Czw 12:59, 15 Mar 2007    Temat postu:

.... i do tego jeszcze seta i galareta i już lubie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Co nick to topik Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 6 z 82

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin