Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ostatnia deska ratunku
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
illunga
Procyon Lotor


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 8282
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 473 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Ankh-Morpork
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 8:34, 09 Cze 2008    Temat postu: Ostatnia deska ratunku

Kiedy mało czasu...albo kiedy coś miało być takie ładne, a wyszła niejadalna paćka, albo kiedy absolutnie nie można pozwolić sobie na zepsucie potrawy....
Czyli : kuchenne pancerniki. Każdy z nas ma takie potrawy, które wychodzą, nawet robione jedną ręką za plecami
Moja Mama tak robi ciasto drożdżowe. Wychodzi jej zawsze. I jest przepyszne. A robi " na oko", bez proporcji ważonych
Ja mam kilka ciast, kurczaka z tymiankiem i sos jagodowy.

Podzielcie się swoimi pancernikami


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Pon 10:08, 09 Cze 2008    Temat postu:

Kolorowy makaron grube rurki [nie wiem, jak się to fachowo nazywa] + warzywa na patelnię + przybrać to jakąś zieleniną = ładnie, szybko, kolorowo, czas przygotowania 15-20 min.
W takie upały najlepiej z zsiadłym mlekiem lub chłodnikiem.
Nie może nie wyjść, chyba że ktoś nie umie ugotować makaronu albo rozmrozi warzywa przed wrzuceniem ich na patelnię.
Powrót do góry
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 10:20, 09 Cze 2008    Temat postu:

herbata z cytryną

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pon 10:59, 09 Cze 2008    Temat postu:

makaron obsmazony w curry i czosnku w sosie ze szpinaku i smietany. czas? raptem tyle co sie szpinak rozmraza.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:02, 09 Cze 2008    Temat postu:

slepa i brzydka napisał:
makaron obsmazony w curry i czosnku w sosie ze szpinaku i smietany. czas? raptem tyle co sie szpinak rozmraza.



brzmi smakowicie - poproszę o przepis (oby był prosty jak mój przewód myślowy Pray )


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Pon 11:16, 09 Cze 2008    Temat postu:

Garfield napisał:
slepa i brzydka napisał:
makaron obsmazony w curry i czosnku w sosie ze szpinaku i smietany. czas? raptem tyle co sie szpinak rozmraza.

brzmi smakowicie - poproszę o przepis (oby był prosty jak mój przewód myślowy Pray )

bardzo smakowicie. Garfield, jaki przepis?
Powrót do góry
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pon 11:33, 09 Cze 2008    Temat postu: makaron ze szpinakiem i curry

przepis jest prosty, ale rozpisalam sie, bo uzupelnilam go o dobre rady...

rozmrazasz szpinak, czekasz az odparuje z niego woda, dodajesz serek homogenizowany lub jakis smietankowy. doprawiasz do smaku wedle uznania. makaron gotujesz aby byl bardziej miekki niz al dente. odsaczasz wode i wrzucasz na patelnie, na ktorej podsmazasz sproszkowane curry az lekko zbrazowieje, potem wrzucasz w to duzo czosnku, ale tak aby sie nie zjaral. smazone curry bedzie juz bardzo gorace. na to makaron. energicznie mieszasz. makaron troche sie wysuszy, dlatego wazne aby go ugotowac do miekkosci. kiedy makaron sie podsmazy zalewasz to szpinakiem. z doswiadczenia wiem, ze lepiej zrobic wielki gar takiego makaronu, bo za kazdym kolejnym odgrzewaniem jest lepszy...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:36, 09 Cze 2008    Temat postu: Re: makaron ze szpinakiem i curry

slepa i brzydka napisał:
przepis jest prosty, ale rozpisalam sie, bo uzupelnilam go o dobre rady...

rozmrazasz szpinak, czekasz az odparuje z niego woda, dodajesz serek homogenizowany lub jakis smietankowy. doprawiasz do smaku wedle uznania. makaron gotujesz aby byl bardziej miekki niz al dente. odsaczasz wode i wrzucasz na patelnie, na ktorej podsmazasz sproszkowane curry az lekko zbrazowieje, potem wrzucasz w to duzo czosnku, ale tak aby sie nie zjaral. smazone curry bedzie juz bardzo gorace. na to makaron. energicznie mieszasz. makaron troche sie wysuszy, dlatego wazne aby go ugotowac do miekkosci. kiedy makaron sie podsmazy zalewasz to szpinakiem. z doswiadczenia wiem, ze lepiej zrobic wielki gar takiego makaronu, bo za kazdym kolejnym odgrzewaniem jest lepszy...



szykuje się w weekend wielkie żarcie Dancing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pon 11:39, 09 Cze 2008    Temat postu:

daj znac, jak smakowal...
ale nie wiem, dlaczego chcesz czekac az do likendu


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:43, 09 Cze 2008    Temat postu:

W tygodniu kuchnią rządzi moja Pani, która wspaniałomyślnie wpuszcza mnie do swojego królestwa tylko w weekendy,a i to pod ścisłym nadzorem d'oh!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aproxymat
Para X to my


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 33795
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1537 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:44, 09 Cze 2008    Temat postu:

Odpada, bo trzeba najpierw mieć szpinak.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:46, 09 Cze 2008    Temat postu:

Aproxymat napisał:
Odpada, bo trzeba najpierw mieć szpinak.



mam całą szufladę w zamrażarce Dancing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
illunga
Procyon Lotor


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 8282
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 473 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Ankh-Morpork
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 11:46, 09 Cze 2008    Temat postu:

No zobaczcie czasem wystarczy kilka słów... Ja tak dawno nie robiłam makaronów. I w dodatku mam w domu kolorowy makaron! Co prawda nie taki dużoformatowy, ale coś co wyglądem przypomina płatki śniadaniowe kukurydziane.
Boszszsz, jak ja się cieszę,że Was tu mam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11:54, 09 Cze 2008    Temat postu:

też się cieszę córko

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
illunga
Procyon Lotor


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 8282
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 473 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Ankh-Morpork
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 11:58, 09 Cze 2008    Temat postu:

Garfield napisał:
też się cieszę córko

Cię pacnę , Ojcze Blue_Light_Colorz_PDT_21
Optymizmem zionę aktualnie. Jak poprawię makaronem, to będę zionąć w dwójnasób ( zwłaszcza jak doczosneczkuję) Dancing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:01, 09 Cze 2008    Temat postu:

illunga napisał:
Garfield napisał:
też się cieszę córko

Cię pacnę , Ojcze Blue_Light_Colorz_PDT_21
Optymizmem zionę aktualnie. Jak poprawię makaronem, to będę zionąć w dwójnasób ( zwłaszcza jak doczosneczkuję) Dancing



nooooooo to grę wstępną mamy uzgodnioną


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
illunga
Procyon Lotor


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 8282
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 473 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Ankh-Morpork
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 12:05, 09 Cze 2008    Temat postu:

Ja nic nie uzgadniam. Ja mam zamiar kucharzyć tylko Not talking

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:09, 09 Cze 2008    Temat postu:

Blue_Light_Colorz_PDT_04

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Indian Summer
Indiiwidualistka Uśmiechnięta


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 10515
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 754 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świdnica
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 12:47, 09 Cze 2008    Temat postu:

ryż gotowany z odrobiną kurkumy
mrożona mieszanka azjatycka, chińska lub podobna podsmażona na łyżce oliwy i przyprawiona wg uznania (sól, pieprz, curry np)

szybkie proste, pyszne


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Garfield
normalny inaczej


Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 22718
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 368 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: w nas takie zezwierzęcenie?
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:53, 09 Cze 2008    Temat postu:

Indian Summer napisał:
ryż gotowany z odrobiną kurkumy
mrożona mieszanka azjatycka, chińska lub podobna podsmażona na łyżce oliwy i przyprawiona wg uznania (sól, pieprz, curry np)

szybkie proste, pyszne



ooooooooo to coś dla mnie Dancing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin