Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Tatar
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Śro 11:28, 04 Lis 2009    Temat postu:

[quote="Akcent"]O matko, jak można jeść surowe mięso quote]

Reagujesz jak mój junior na śledzia "jak można jeść surową rybę"
a tatara wtranżala, aż mu się uszy trzęsą...jakaś niekonsekwencja
Ja w ogóle przepadam za surowizną, potrafię jeść mięso zaprawione na szaszłyk, wędliny wolę te wędzone na surowo.
Jeśli chodzi o diecie dla grup krwi, to moim zdaniem jest to kolejna bujda Not talking dla naiwnych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Akcent
pełnomocnik fitoplanktonu


Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 196
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 26 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: centrum
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 11:44, 04 Lis 2009    Temat postu:

Ja też bym lubiła mięso, nie surowe ,bo pamiętam, że kiedy jeszcze jadałam, lubiłam,
ale z powodów etycznych - tych umęczonych zwierząt, staram się nie jeść, a kiedy sobie pozwolę na takie odstępstwo, mam jakieś dziwne wyrzuty sumienia. Ale też nie jestem konsekwentna:(, bo jem ryby.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
letnisztorm
Tunrida Storm


Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 14847
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2172 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:00, 04 Lis 2009    Temat postu:

Mam koleżankę która bardzo nie lubi tatara, kiedyś na weselu po paru głabszych zjadła chyba ze cztery porcje, na drugi dzień wyparła sie stanowczo tego czynu.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Śro 12:01, 04 Lis 2009    Temat postu:

Nie mam tego typu oporów ...coż, "prawa dżungli" Not talking

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Akcent
pełnomocnik fitoplanktonu


Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 196
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 26 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: centrum
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:08, 04 Lis 2009    Temat postu:

Mii napisał:
Nie mam tego typu oporów ...coż, "prawa dżungli" Not talking


Jak nie my ich, to oni nas


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Śro 12:17, 04 Lis 2009    Temat postu:

Taki aligator nawet przez moment nie zastanawia się, czy schrupanie człowieka jest humanitarne czy nie, jest głodny więc bierze na ząb co popadnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kufa
stop cyny i czekolady


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 23:17, 05 Lis 2009    Temat postu:

Tatarożercy, nie boicie się BSE?

Glutation to niewielka cząsteczka o zaskakujących właściwościach. Może być odtrutką dla organizmu człowieka, zwiększa ogólną odporność, zapobiega chorobom cywilizacyjnym. Złożony z trzech aminokwasów związek, znany już w XIX wieku, do dziś jest przedmiotem badań biologów.
Występuje on jako cząsteczka zbudowana z trzech aminokwasów. Dwa z tych aminokwasów łączą się i „wyłapują” toksyny. Następnie przechodzą w takim kompleksie przez błonę komórkową i „wyrzucają” toksyny z komórek”

Aby podnieść poziom glutationu, organizm musi wytworzyć go sam. „Połknięcie” glutationu niewiele da. Do produkcji GSH organizm potrzebuje budulców: glicyny, kwasu glutaminowego oraz cysteiny. O ile z dwoma pierwszymi składnikami nie ma problemu – są łatwo dostępne w naszym pożywieniu, o tyle nie zawsze dostarczamy wystarczającą ilość cysteiny. Źródłem cysteiny są niektóre warzywa, surowe jaja i mięso. Niestety w dzisiejszych czasach warzywa są w nią zbyt ubogie.
...............................................................................
Tyle wygrzebałem z netu,
Co ma GSH do tatara?

Nie pamiętam kiedy na coś chorowałem, czasem jednak czuję, że coś mnie „bierze”,
Kupuje wtedy około 4000 decygramów polędwicy wołowej, mielę to w domu na maszynce, żółtka, czosnek... wiadomo i dziewicza oliwa z oliwek z pierwszego stłoczenia, przyprawy..wiadomo, do tego niewielka ilość chleba do smaku i coś adekwatnego do popicia i dalej jestem zdrów na ciele.
Surowe czerwone mięso i jaja zawierają to wszystko, co jest potrzebne.
Dlaczego tak mało mięsa?
Bo u mnie w domu tylko ja i pies jesteśmy zainteresowani.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2377 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pią 1:08, 06 Lis 2009    Temat postu:

Mam zaprzyjaźnionego sąsiada,który ma zaprzyjaźnionego rybaka. I ten rybak robi tatar z łososia. Mniam,mniam.
I do tego taki sos koperkowo ikrowy z cebulką. Mniam,mniam Angel


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mii
Lilla My


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 10858
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1025 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: sama nie wiem skad

PostWysłany: Pią 8:14, 06 Lis 2009    Temat postu:

I jeszcze kapary, koniecznie, mniam Little thongue man

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zdemaskowany
IQ piłeczki pingpongowej


Dołączył: 05 Paź 2009
Posty: 265
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 15:14, 06 Lis 2009    Temat postu:

Wiec tak - tatar i owszem,sie uwielbia,do tego,zoltko,cebulka drobno posiekana,sol i pieprz mielony prosto na miesko,do tego zmrozona zobroweczka!Acha,wzorem braci Czechow - tak przyzadzony tatarek smaruje na grzankach posmarowanych mocno czosnkiem!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kufa
stop cyny i czekolady


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 15:22, 06 Lis 2009    Temat postu:

zdemaskowany napisał:
- tak przyzadzony tatarek smaruje na grzankach

Tak, oczywiście
tatar powinien siedzieć na rozgrzanym zadzie i popijać kumys.
zdemo, jaką masz grupę krwi - potrzebne do badań naukowych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Roman
jarzębina


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 14:32, 12 Lut 2010    Temat postu:

uuu uwielbiam tatara

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sebastian43210
wolframowy żarnik


Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 10:58, 11 Cze 2010    Temat postu:

ja tam preferuje tatar z łososia

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin