Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kaszaloty po grecku
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
demeter
melancholijny kanonier


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 541
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 9:51, 13 Wrz 2005    Temat postu:

Zestaw młodego chemika... w rękach AliaAsa... mógłby nabrać zupełnie innego brzmienia... należy zachować ostrożność w tym temacie...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
oldAliAs99
hektolitrowa strzykawa


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 1051
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 15:07, 13 Wrz 2005    Temat postu:

Nie jestem chemikiem, ale znam się trochę na fizyce. Gdyby takie ciasto miało tak ciągle rosnąć, trzeba by nieustannie dostarczać mu energii. I to nawet całkiem sporo. Jak powszechnie wiadomo E=mc2.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marconi1000
antyrankingowiec nr 1


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 15:22, 13 Wrz 2005    Temat postu:

O ile wiem, to bywa, że coś odrasta, ale wiem, że chyba tylko ogon jaszczurkom i to stopniowo. Nawet widziałem taką jaszczurkę, i ten odrośnięty kawałek ogona był cieńszy i widać było wyraźny ślad, gdzie był ułamany.

marc


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flo
herszt bandy Portugalczyków


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 445
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 21:57, 13 Wrz 2005    Temat postu:

dżdżownice też tak odrastają ale w miejscu odrastania robią sie grube ...
ciekawe jakby to było z tą drożdżówką
Ali czy ta energia to może być ciepło
czyli sie zgadza bo do rośnięcia drożdży potrzbne jest ciepło
m to masa a c do 2 nie pamiętam prędkość
ale jak to sie ma drożdży
poddaje sie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marconi1000
antyrankingowiec nr 1


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Śro 9:57, 14 Wrz 2005    Temat postu: co i komu odrasta...

No tak... więc nie tylko odrasta jaszczurkom, ale i dżdżownicom...
A teraz sobie przypomniałem, że w szkole miałem koleżankę,a właściwie sympatię, na imię miała Wandzia, i ona stale obgryzała paznokcie, które jej też odrastały...

marc


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aproxymat
Para X to my


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 33795
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1537 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 12:32, 14 Wrz 2005    Temat postu:

Nie wiem czy nam topik się nie rozjeżdża, ale np. rozgwiazdy odrastają z każdego odciętego ramienia. (OK - kandyzowane rozgwiazdy to podobno przysmak). A co dopiero powiedzieć o niepozornych wypławkach, które można pokroić na mnóstwo kawałeczków i z każdego odtwarza się nowy wypławek

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flo
herszt bandy Portugalczyków


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 445
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 20:02, 15 Wrz 2005    Temat postu:

jednak człowiek został daleko w tyle za zwierzakami dlaczego nam nic nie odrasta

ale mam na dzisiaj przepis
wypróbowany w czasie dzisiejszej obiado - kolacji

brokuły z szynką i serem ... bardzo dobre
jeden brokuł , 15 dkg tartego sera np. ementaler
10 - 15 dkg szynki
brokuł dzielimi na różyczki wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy ok 15 minut
po wyjęciu hartujemy zimną wodą , bedzie też bardziej zielony
ponoć ja nie wiedze różnicy
potem kładziemy w naczyniu żaroodpornym posypujemy szynką pokrojoną w kostke i tartym serem
zapiekamy

danie jest szybkie i smaczne ....

UWAGA NA LICHY
lubią sie tam schować takeie małe zielone potem niezbyt to apetycznie wygląda na talerzu


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Pią 21:41, 16 Wrz 2005    Temat postu:

Jesli chodzi o brokuł, to ja też coś dorzucę - szybkie danie. Gotuję brokuła przez 7-8 minut. Równolegle gotuje się makaron. Na patelni podsmażam rozdrobniony (przeciśnięty) czosnek (ilość zależy od upodobań, na początek może być 1 duży ząb albo 2 ząbki ). Ja najczęściej używam oleju z pestek winogron, ale może być każdy, który nadaje się do smażenia. Gdy czosnek nabierze złotej barwy, wrzucam brokuł (podzielony na różyczki) i makaron. Mieszam i podaję. Pycha.
Tylko trzeba uważać, zeby nie rozgotować brokuła - obślizgły i rozmamłany jest obrzydliwy!
Powrót do góry
Pantera
Marek Aureliusz


Dołączył: 08 Wrz 2005
Posty: 41
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 21:45, 16 Wrz 2005    Temat postu:

To ja, Pantera, tego brokuła na czosnkowo polecam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aproxymat
Para X to my


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 33795
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1537 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 22:12, 16 Wrz 2005    Temat postu:

Brokuły znajdują sie w ścisłej czołówce moich ulubionych rzeczy do jedzenia.



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
demeter
melancholijny kanonier


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 541
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 23:32, 16 Wrz 2005    Temat postu:

no i zrobiłam się głodna...
ale nie chce mi się gotować brokułów o tej porze...
szklanka wody powinna wystarczyć...
na dobranoc
(też lubię brokuły... szczególnie z woka...)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marconi1000
antyrankingowiec nr 1


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie 18:52, 18 Wrz 2005    Temat postu: kaszalot po grecku

Szczegółowy przepis zdobycia i przyrządzenia kaszalota po grecku został zamieszczony na bratnim topiku "mam smaka..." Blue_Light_Colorz_PDT_30

marc Blue_Light_Colorz_PDT_19


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flo
herszt bandy Portugalczyków


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 445
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Wto 15:58, 20 Wrz 2005    Temat postu:

przed udaniem sie na owy topik proszę zabrać ze sobą harpun będzie niezbędny do przyrządzenia potrawy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
znana ktośka
Gość





PostWysłany: Czw 8:06, 22 Wrz 2005    Temat postu:

Proszę o przepis na papryczki faszerowane
Powrót do góry
marconi1000
antyrankingowiec nr 1


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 368
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 14:13, 23 Wrz 2005    Temat postu:

Czy mają być faszerowane kaszalotem?

marc


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
znana ktośka
Gość





PostWysłany: Pią 18:43, 23 Wrz 2005    Temat postu:

Niekoniecznie Jadłam , sa smaczne i chcialabym je sobie zrobić
Powrót do góry
flo
herszt bandy Portugalczyków


Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 445
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 18:55, 23 Wrz 2005    Temat postu:

też jadłam u kogoś takie zpiekane w piekarniku
i nadziewne czymś mięsem i chyba ryżem i cebulką
ale nie mam konkretnego przepisu
więc czekamy na przepis


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
znana ktośka
Gość





PostWysłany: Pią 22:01, 23 Wrz 2005    Temat postu:

flo napisał:
więc czekamy na przepis

Zatem czekamy......pewnie apetyt niedługo sam przejdzie

Fakt był ryż, mięcho i cos tam
Powrót do góry
zochaa
wesoła opłucna


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 567
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z cienia...mgieł...
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 13:21, 24 Wrz 2005    Temat postu:

Skład:
5 czerwonych papryk
woreczek ryżu
1 duży pomidor
1 duża cebula
1/2 kg mięsa mielonego
olej
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kostkę zeszklić, dodać mięso udusić. Przyprawić. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Do duszącego się mięsa dodajemy drobno pokrojonego pomidora i dusimy razem jeszcze kilka minut, dodajemy ugotowany ryż. Paprykę myjemy, odkrawamy wierzch z ogonkiem i usuwamy pestki, parzymy we wrzątku. Paprykę napełniamy przygotowanym farszem. Tak przygotowane papryki układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy w piekarniku polane sosem pomidorowym.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
znana ktośka
Gość





PostWysłany: Sob 17:46, 24 Wrz 2005    Temat postu:

Zochaa masz u mnie plus i to jaki duży.
To będzie pyszne Little thongue man
dzięki
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin