Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kaszaloty po grecku
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zochaa
wesoła opłucna


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 567
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z cienia...mgieł...
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 8:07, 25 Wrz 2005    Temat postu:


milo mi...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
znana ktośka
Gość





PostWysłany: Nie 9:22, 25 Wrz 2005    Temat postu:

Jak zrobię to podrzucę
Powrót do góry
grzech
kolos z bitej piany


Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 186
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 2:57, 06 Sty 2006    Temat postu:

Ja dorzucę swoje pięć groszy do faszerowanej papryki Boo hoo!
Farsz robię tak jak na gołąbki tylko z tym że ryż jest nie dogotowany i mieszam z surowym mięsem mielonym ,dodaję przyprawy ,cebulkę, smażoną i nadziewam surową nie sparzoną paprykę ,Jak się wszystko zapiecze w piekarniku można każde ziarenko ryżu jeść osobno i nie jest sklejone .
Pycha. A dalej wg .własnej koncepcji można zalewać sosem lub nie.Smacznego


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
selena
muzykalna jajecznica


Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 679
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 8:32, 01 Lip 2006    Temat postu:

Czy wszyscy wymarli z glodu..?
Czy sie moze na dastfusy przerzucili..?
Gdzie jest marconi1000??

Calkiem inaczej robie ciasto na pierogi.
Sypie mąke do miski , leje zimną (letnią) wode.. Wyrabiam.na takie raczej miekkie. Rozwalkowuje nie tak znowu cienku . Wykrawam kolka. Nakladam farsz na ok 15 na raz. Potem tylko sklejam.
Ciasto bez jajka jest miekkie i elastyczne , dobrze napchane farszem rozciąga sie i dobrze skleja. Po ugotowaniu jest cieniutkie jak mgielka.
Podejrzalam kiedys jak robiLa to moje sąsiadka, bo z domu raczej wynioslam szkole jw. Czyli cienko rozwalkowane./

Drozdzowe zawsze mi wychodzi , nawet gdybym je zakrecila lewą nogą..
Nie rozumiem jak moze sie nie udac drozdzowe....?

wpierw zasyp cukrem drozdze , niech ozyją. Rozplynie sie paskudna breja. potem troche cieplawe mleko..potem dwie trzy lyzki mąki i zabeltac , niech sie rozczyn ruszy. Po krotkim czasie ( 15 min) reszte mąki , mleka , kjaja , soli szczypte , otartą skorke z cytryny. Wyrabia sie chwile , dodaje jakis tluszcz , margaryna , olej cokolwiek. Wyrabiam , odstawiam do wyrosniecia. Potem rozklada sie na blache , znowu niech podrosnie.. Nie ma bata zeby sie nie udalo. Wkladam do niezbyt nagrzanego piekarnika a wlasciwie to wsuwam i dopiero wlączm piecyk.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
selena
muzykalna jajecznica


Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 679
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 8:34, 01 Lip 2006    Temat postu:

O matko jedyna..
Chyba nikt nie wpadnie na to ze mialo być napisane:
Czy wszyscy sie na" fastfudy" przerzucili ?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aproxymat
Para X to my


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 33795
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1537 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 8:41, 01 Lip 2006    Temat postu:

"Dastfusy"?

Dast to może od "dust" (kurz, brud) a fus? od "fuse"? (bezpiecznik). Nie wiem, może ktoś się na brudne bezpieczniki przerzuci?

PS - Sel, w razie czego jest opcja "edytuj" i możesz sama poprawić sobie swój post


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kufa
stop cyny i czekolady


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 753
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 13 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:44, 01 Kwi 2009    Temat postu:

demeter napisał:
nie znam żadnego "przepisu" na kota...
nawet czarnego przebiegającego drogę...

Znalazłem przepis na kurczaka.
Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodajac 100 gramów ginu, 100 gramów koniaku, 200 gramów Smirnoffa i 50 gramów rumu.

Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka możliwie jak najszybciej wyrzucamy, bo jest do dupy, natomiast.......sos! sos! sosik!
Paluszki lizać!!
PS: Tylko nie zapomnijcie najpierw tego kurczaka zabić, bo bydlę wychleje co się tylko da!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin