Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Grillujemy.
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Śro 15:36, 12 Maj 2010    Temat postu:

kupilam w markecie budowlanym (sic!) kolo grillow i wegła taka klatke na rybke: zamykany ruszt, dzieki ktoremu mozna rybcie latwo obracac w te i z powrotem na grillu, i nic sie nie rozpada. uzywam tego najczesciej do pstraga, bo pstraga uwielbiam, a grilowy nasiakniety kilka godzin w zalewie olejnej z pietruszki, majeranku i czosnku to po prostu poezja smaku. byle nie przypalic.

jest tez propozycja szaszlykowa, w ktorej keski kurczaka pomiedzy kawalami celbuli musza byc ladnie owiniete w plastry boczku. wszystko tak, by sie kurczak nie zjaral, a boczus obsmazyl i wytopil. generalnie dzieki takiemu manewrowi mieso kurczaka nie powinno w ogole stac sie wysuszone, a aromatyczne.

salatke polecam najprostsza na swiecie, ktorej da sie niewielkim kosztem narobic wiadrami. kapusta pekinska, bialy serek (opakowanie), majonez (z dwie duze lyzki), pol pora i przyprawa kucharek, czy inne warzywko.
serek i majonez pomerdac. wrzucic w srodek pokrojonego na frendzle pora i zasypac do smaku przyprawa (na oko, tak do smaku,powinno byc troche nawet bardziej slone, bo dojdzie duzo kapusty). udusic gniewnie, aby por nie mial zadnych szans. dodac swiezo umytej i pokrojonej kapusty. (woda z kapusty rozrzedzi ew. zbyt gesty sos.) zostawic do przegryzienia, czyli tylko poczekac, az kapusta troche zwiednie. mozna dodac orzechow, ale zasadniczo juz nic wiecej nie potrzeba.

dysponuje w domu zdjeciem z zeszlorocznego grilla, na ktorym te rybie raszki sa widoczne, wiec jesli komus potrzeba wizualizacji, to moge wspomoc.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 18:52, 20 Maj 2010    Temat postu:

Jask sie kroi por we fredzle?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pią 9:23, 21 Maj 2010    Temat postu:

ostrym nozem wyobrazni!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
rosegreta
Gość





PostWysłany: Pią 10:59, 21 Maj 2010    Temat postu:

slepa i brzydka napisał:
ostrym nozem wyobrazni!


Powrót do góry
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 12:43, 21 Maj 2010    Temat postu:

Aha, wole byc ostrozna z ta moja wyobraznia majac ostry noz w reku

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sebastian43210
wolframowy żarnik


Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 3/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 10:29, 11 Cze 2010    Temat postu:

do każdego białego mięsa warto dodać do marynaty kilka łyżek miodu wtedy robi sie glazurka i super smaczek

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Indian Summer
Indiiwidualistka Uśmiechnięta


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 10515
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 754 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Świdnica
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 19:04, 20 Lip 2011    Temat postu:

coś słabo grillujecie w tym sezonie...
podam przepis na fantastyczny sos do mięsa z grilla:
puszka ananasa
dużo czosnku
majonez
ananasa drobniutko siekamy, dodajemy majonez- tyle by uzyskać konsystencję gęstego sosu, można dodać też trochę jogurtu...a czosnku- ja daję 4-5 ząbków, ale można więcej jak ktoś lubi... i już...rewelacja jak dla mnie, ale ja mam zakręt na punkcie czochu


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sweety
lewa ręka ciemności


Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 17:46, 01 Lut 2012    Temat postu:

oooo!!!
tak...
ciepło jest:D ...
Nieistotne jak jest ale fakt jedzonko z grilla uwielbiam i to wcale nie latem,latem ma inny wymiar,zapaszek,dym odstraszający komary plus grono fajnych znajomych.
W zimę też lubię wrzucić coś takiego na ruszt tak w domu jak i na mieście.
Lubię wieprzowinę i łososia z grilla z suróweczką,pyszności.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin