Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Grillujemy.
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 16:26, 30 Kwi 2010    Temat postu: Grillujemy.

Dlugi weekend, cieplo, czas zaczac sezon grillowania. Podzielmy sie pomyslami co na grilla. Blue_Light_Colorz_PDT_02

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Okeanida dnia Pią 16:32, 30 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 16:37, 30 Kwi 2010    Temat postu:

co za różnica.
Ważne co DO grilla


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 16:43, 30 Kwi 2010    Temat postu:

No tak, to najwazniejsze, zeby sie nie zapchac, ale jedzonko tez wazne, by bylo co popijac


To zapytam co na grilla i DO grilla


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Okeanida dnia Pią 16:44, 30 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2377 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pią 16:56, 30 Kwi 2010    Temat postu:

do grila wódeczka.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aproxymat
Para X to my


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 33795
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1537 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 17:52, 30 Kwi 2010    Temat postu:

Znaczy jak do grilla? Do środka?

edit: piszcie, piszcie, potrzebuję wskazówek a nie mam żadnych specjalnych doświadczeń na tym polu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Aproxymat dnia Pią 17:52, 30 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 17:53, 30 Kwi 2010    Temat postu:

Kurde nie idzie sie z Wami dogadac Not talking

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 17:56, 30 Kwi 2010    Temat postu:

Aproxymat napisał:
Znaczy jak do grilla? Do środka?

edit: piszcie, piszcie, potrzebuję wskazówek a nie mam żadnych specjalnych doświadczeń na tym polu

do środka wegiel, na wierzch jakaś padlina a obok odpowiednio zmrożone trunki. Plus odowiednie towarzystwo do ich konsumpcji (się znaczy usmazoną padlinę też można zjeść)
jaka to filozofia ?

Blue_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 17:58, 30 Kwi 2010    Temat postu:

Eeeeeeeee tam. Tak to kazdy umie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 18:00, 30 Kwi 2010    Temat postu:

no nie wiem.
niektórym się rozlewa przy podnoszeniu .
Blue_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 18:07, 30 Kwi 2010    Temat postu:

Niezgula jakis Blue_Light_Colorz_PDT_02

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ribka_pilka
smażalnia story


Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 21202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 18:29, 30 Kwi 2010    Temat postu:

nudziarz napisał:
no nie wiem.
niektórym się rozlewa przy podnoszeniu .
Blue_Light_Colorz_PDT_02

Padlina? aż w takim stanie rozkładu?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 18:40, 30 Kwi 2010    Temat postu:

ribka_pilka napisał:
nudziarz napisał:
no nie wiem.
niektórym się rozlewa przy podnoszeniu .
Blue_Light_Colorz_PDT_02

Padlina? aż w takim stanie rozkładu?



Padlina====> Napil sie i padl


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2377 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pią 18:52, 30 Kwi 2010    Temat postu:

Zasadniczo każde mięso na grila przygotowuję w takiej samej zalewie:
marynata pikantna, olej lub oliwa z oliwek, kilka ząbków rozgniecionego czosnku, musztarda, zioła ale tylko suszone. Musi postać co najmnie dobę.
Do tego sos czosnkowy: jogurt, majonez, rozgnieciony czosnek, rozgnieciona feta do zagęszczenia, zioła- tym razem tylko swieże.
Do tego grzanki z masłem ziołowo czosnkowym, albo smarowane pesto
Masło ziołowo czosnkowe: masło, rozgnieciony czosnek, swieze zioła posiekane. Pesto: orzeszki pini, oliwa z oliwek, świeża bazylia roztłuczona w możdzieżu ( duzo) i oczywiście czosnek. Czasami robię na orzechach włoskich i z rodzimą zieloną pietruszką.Fajne sa tez grzanki tylko przesmarowane oliwa z oliwek( rzecz jasna z rozgniecionym czosnkiem) i połówką pomidora.
Do tego sałatki: grecka ( nie piszę jak, bo każdy potrafi) i np serowa( baza: rukola, orzechy włoskie, kilka gatunków sera- w tym koniecznie pleśniowy ostry i feta, cebula w piórka, papryka w piórka, kapary, sos vinegrete modyfikowany, bo z pieprzem cytrynowym i bez oliwy, sam ocet balsamiczny z wodą, świeże zioła ale broń boże mięta.
Czasami robię ziemniaczki w różnych wariantach, zwykłe gotowane wcześniej w mundurkach, później krojone w grube plastry, posypane świeżym koperkiem i zawinięte w folię aluminiową z piórami z masła, albo gotowane w mundurkach ze skórką, przekrojone na pół wydrążone i wypełnione farszem grzybowym wymieszanym z serem pleśniowym- też w folii.
Czasem zapiekam w foli wariacje warzywne: papryczki z farszem, pieczarki z farszem, cukinie w plastarch maczane w oliwie.
Ufff...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Okeanida
oktangutan


Dołączył: 15 Kwi 2010
Posty: 915
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 22 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 19:14, 30 Kwi 2010    Temat postu:

Seeni- dziekuje:)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
livia
kijek od klawikordu


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 1226
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 22:53, 06 Maj 2010    Temat postu:

osobiście preferuję jedynie towarzystwo i browarek, reszta jest stanowczo niezjadliwa i dla zdrowia szkodliwa Not talking
rozpałki śmierdzą jak paliwo do odrzutowców i przesiąknięte tym zapaszkiem kiełbaski zapewne są rakotwórcze Sick


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2377 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pią 8:08, 07 Maj 2010    Temat postu:

Toteż osobiście nigdy nie używamy żadnych rozpałek Not talking
Jestem mięsożercą neofitą - mięso z grila ma smak rewelacyjny.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Poldek
googletyczny autopostowicz


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 15624
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1119 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 12:43, 07 Maj 2010    Temat postu:

Z grilla to ryba, karkowka albo kielbasa.
A wszystko inne to tylko fanaberie Tongue out (1)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2377 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pią 12:55, 07 Maj 2010    Temat postu:

Łał...taki łosos na ten przykład, tylko obłożony plastrami cytryny, posypany lekko tartą skórką z cytryny, z gałązeczką koperku, owinięty w folię....mniam, mniam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Poldek
googletyczny autopostowicz


Dołączył: 27 Sie 2005
Posty: 15624
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1119 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 13:02, 07 Maj 2010    Temat postu:

Losos nie jest ryba tylko fanaberia Tongue out (1)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2377 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pią 13:20, 07 Maj 2010    Temat postu:

Jaka fanaberia..., rodzimy, bałtycki...
Albo na ten przykład taki pstrąg, co sobie najpierw odfiletowany poleży w zalewie miodowej przez nockę.
Albo nawet taki soute tylko w soli.......
albo sandaczyk przekładany plastrami mozarelii i pomidorków- w folii rzecz jasna.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin