Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

mięso
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
EMES
emerytowany hank moody


Dołączył: 10 Lut 2008
Posty: 7868
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1187 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd

PostWysłany: Nie 10:06, 20 Paź 2013    Temat postu:

Poldek to że nie ma w MacDrajwie to nie znaczy że błee Tongue out (1) nie jadłeś dobrej i tyle

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pochodzenie O-Ren Ishii
maszynista z Melbourne


Dołączył: 05 Maj 2008
Posty: 5578
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 363 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: centrum PL
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 16:25, 22 Paź 2013    Temat postu:

Zrobiłem sobie własną szynkę wg przepisu -
[link widoczny dla zalogowanych]

Nie mając żadnego doświadczenia w tych sprawach, wyszła zajebiście. Biorąc pod uwagę zero chemii (wyj. sól peklująca ale z tym da się żyć), biorąc pod uwagę 1,5 kg za 15 pln, to chyba powtórzę ten proces kolejny raz.

Przy okazji, jak ktoś wie jak wpływać na smak to chętnie poczytam - propozycje, kompozycje, instrukcje....(w tym przypadku, dużo czosnku do zalewy dałem i mocno posypałem przed pieczeniem - i jest czosnkowa, ole !).


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
l
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Paź 2011
Posty: 6165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 96 razy
Ostrzeżeń: 1/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 3:33, 09 Lis 2013    Temat postu: Re: mięso

Wiolinowa napisał:
Osobiście nie przepadam, ale mąż lubi. Czasem wydaje mi się, że spokojnie mogłabym bez mięsa żyć. Nie znaczy to jednak, że - jak niektórzy- czuję obrzydzenie na jego widok. Smakują mi np. pierogi z mięsem, pieczony kurczak... Ostatnio piekłam schab. Czegoś mi w nim brakowało... co zrobić, żeby nie był suchy, lecz soczysty?


upolowalabys sama?

<embed src="http://www.youtube.com/v/RVggUxEgv5k" width="800" height="450">


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Migotka
optymistka uporczywa


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 5739
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 270 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: ze śniętego miasta
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 1:29, 26 Lis 2013    Temat postu:

Pochodzenie O-Ren Ishii napisał:


Przy okazji, jak ktoś wie jak wpływać na smak to chętnie poczytam - propozycje, kompozycje, instrukcje....(w tym przypadku, dużo czosnku do zalewy dałem i mocno posypałem przed pieczeniem - i jest czosnkowa, ole !).


Ja do zalewy dodaję rozmaryn i raczej świeży, kupuję w sklepie z przyprawami, bo tam gość hoduje krzaczki...ja swój zmarnowałam, zmarzł i nie mam.
Dodaję kilka kulek owocu jałowca, oczywiście czosnek, pieprz...niektórzy dodają liść laurowy, ale ja nie lubię.
Wypraktykowałam na swoim mięsie, że wywar z przyprawami można zrobić w osobnym garnku i dolewać do zalewy po przestudzeniu, wtedy na pewno całość uzyska równomierny zapach i smak. Do zalewy dodaję jeszcze cukier, ale to dla poprawienia wyglądu podczas wędzenia, bo ja wędzę, nie piekę i mięso w zalewie trzymam dwa tygodnie.

Obiecane pół dzika się wściekło i mam problem z głowy...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasztet
maszynista z Melbourne


Dołączył: 03 Lip 2011
Posty: 4878
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 524 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 19:09, 16 Gru 2013    Temat postu:

Na wszystko za późno - świnię trzeba karmić ziołami, to wtedy może coś by to dało.

A w ramach żartu mięsnego:
http://www.youtube.com/watch?v=zJHg7X9ZFLo


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14579
Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 23:09, 16 Gru 2013    Temat postu:

No.. o taka autoironie Cię nie podejrzewałem
panie Pasztet



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin