Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pomocy!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kewa
optymistyczna realistka


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 24976
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1879 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: prawie Wrocław

PostWysłany: Pią 21:24, 03 Cze 2011    Temat postu:

lulka napisał:

Anima, a kiedy Ty te gołąbki będziesz robić bo ja już się nie mogę doczekać efektu.

Anxious

A ja już zgłodniałam. Jeśli nawcinam się przed snem będzie na Animę


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kilo OK
maszynista z Melbourne


Dołączył: 23 Maj 2009
Posty: 19237
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 494 razy
Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Pią 21:25, 03 Cze 2011    Temat postu:

Od jedzenia się tyje.

Kwadratowy


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kilo OK dnia Pią 21:25, 03 Cze 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasia_imig
maszynista z Melbourne


Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 2481
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 292 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:27, 03 Cze 2011    Temat postu:

wręcz przeciwnie. same są najmiększe, następne w twardości są te z namoczoną bułką, a najtwardsze z bułką tartą (+ jajko). dlatego zdziwił mnie ten problem. ja myślę, że ta tradycja ryżowa to chyba jednak była kwestia oszczędności, a nie twardości czy miękkości.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lulka
Ewa chce spać


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 11227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1364 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:29, 03 Cze 2011    Temat postu:

Ja nie zgłodniałam, a wprost przeciwnie. Trochę mi niedobrze.
To jeden z nielicznych weekendów letnio-wiosennych kiedy siedzę w domu. Przeważnie jestem w wyjazdach służbowych.
Tak bardzo się cieszyłam, że będę w domu, w dodatku sama, ze kupiłam sobie rum, colę i cytryny.
Nie chciało mi się jednak jechać do przyzwoitego sklepu, a w moim wsiowym mieli tylko jakiś taki golden rum za 25 zł.
Jesuuu, jest taki ohydny, że mnie zemdliło, a nie wypiłam jeszcze połowy drinka.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasia_imig
maszynista z Melbourne


Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 2481
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 292 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:30, 03 Cze 2011    Temat postu:

gołąbki dobre są, mniam. ale robota faktycznie głupiego.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lulka
Ewa chce spać


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 11227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1364 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:32, 03 Cze 2011    Temat postu:

kasia_imig napisał:
wręcz przeciwnie. same są najmiększe, następne w twardości są te z namoczoną bułką, a najtwardsze z bułką tartą (+ jajko). dlatego zdziwił mnie ten problem. ja myślę, że ta tradycja ryżowa to chyba jednak była kwestia oszczędności, a nie twardości czy miękkości.


To czemu mi wychodzą twardziaki????
Ok. Nie lubię generalnie gołąbków więc robię je sporadycznie.
Często jest tak, że jak czegoś się nie lubi to to nie wychodzi.
Z jajkiem się zgadzam. Białko utwardza. Dlatego do mielonych daję samo żółtko.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lulka
Ewa chce spać


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 11227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1364 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:33, 03 Cze 2011    Temat postu:

Kilo OK napisał:
Od jedzenia się tyje.

Kwadratowy


My tutaj wszystkie cienkie jak witki to możemy się spokojnie obżerać.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasia_imig
maszynista z Melbourne


Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 2481
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 292 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:34, 03 Cze 2011    Temat postu:

może to kwestia jakości mięsa? te z samym mięsem robię tylko z wysokogatunkowego mielonego. cholera wie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lulka
Ewa chce spać


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 11227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1364 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:39, 03 Cze 2011    Temat postu:

Tia, a ja to robię ze szczurów!

:hamster_evil:

Sama nawet mielę bo nie uznaję tego kupnego mielonego. A już tłustego to w ogóle. Może właśnie dlatego, że za chude?
Ja coś czuję, ze Animie wyjdą rarytasy i zapanuje nowa moda na gołąbki z pieczarkami.

Blue_Light_Colorz_PDT_02


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasia_imig
maszynista z Melbourne


Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 2481
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 292 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:42, 03 Cze 2011    Temat postu:

nie chciałam mącić, ale miałam kiedyś taki pomysł i zrobiłam mielone z pieczarkami. tylko raz.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasia_imig
maszynista z Melbourne


Dołączył: 12 Lut 2010
Posty: 2481
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 292 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 21:43, 03 Cze 2011    Temat postu:

lulka, a jak długo to gotujesz? godzinkę?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lulka
Ewa chce spać


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 11227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1364 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 22:20, 03 Cze 2011    Temat postu:

Ale co gotuję Kasiu?
Poszłam pitolić głupoty o samotności i wypadłam z obiegu. d'oh!
Kaśko, ale tą pochwałą to mnie strasznie rozbawiłaś
Nie chce mi nikt powiedzieć jak mieć certyfikat i jak zafarbować buty to przynajmniej pochwałę ala pułapka na szczury dostałam. Ha ha.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Sob 8:09, 04 Cze 2011    Temat postu:

Dzisiaj po południu robię. Trzymajcie kciuki
A w sprawie butów bardzo chciałam pomóc, ale nie mam zielonego pojęcia, czym je potraktować.
Powrót do góry
lulka
Ewa chce spać


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 11227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1364 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 9:10, 04 Cze 2011    Temat postu:

Oczywiście, że będziemy trzymały. Przecież nie na darmo się tutaj produkowałyśmy. Jak by nie patrząc to będzie nasze (prawie) wspólne dzieło.



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kewa
optymistyczna realistka


Dołączył: 05 Lis 2005
Posty: 24976
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1879 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: prawie Wrocław

PostWysłany: Sob 12:12, 04 Cze 2011    Temat postu:

Moja teściowa często dodaje pieczarek do gołąbków, a jak robi postne, to nawet daje zamiast mięsa. Są zjadliwe.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lulka
Ewa chce spać


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 11227
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1364 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 22:19, 04 Cze 2011    Temat postu:

[quote="animavilis"]Dzisiaj po południu robię. Trzymajcie kciuki
quote]

No trzymam i trzymam, ale ile można?
Ja nic nie chcę mówić, ale one się już pewnie rozgotowały.

Angel


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Nie 9:50, 05 Cze 2011    Temat postu:

Można już puścić. Chyba Anxious
Gołąbki są zrobione, ale nie były jeszcze konsumowane.
Wczoraj nie miałam chęci, dziś chyba też obiad wypadnie mi poza domem, więc doniesienia na temat zjadliwości i twardziakowatości gołąbków będą później.
Zresztą widzę, że już strzeliłam jakiegoś kulinarnego byka, bo w życiu nie widziałam zielonych gołąbków. Pewnie wszystkie te zielone listki trzeba było wyrzucić, a robić z przezroczystych. No, ale wyszło jak wyszło (poniżej prezentacja gołąbków przed gotowaniem) i część zzieleniała. Mam nadzieję, że nie wpłynie to jakoś dramatycznie na ich smak

[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
anmario
Gość





PostWysłany: Nie 9:53, 05 Cze 2011    Temat postu:

Wyglądają ok, ale jeszcze obgotować je by się przydało.
Powrót do góry
animavilis
Gość





PostWysłany: Nie 10:07, 05 Cze 2011    Temat postu:

No przecież napisałam, że to prezentacja przed gotowaniem.
Prezentacja w garnku, w sosie, wydała mi się niezbyt malownicza
Powrót do góry
anmario
Gość





PostWysłany: Nie 10:18, 05 Cze 2011    Temat postu:

Świadom, że to może początek kolejnego dwuletniego sporu ( ), zauważę, że napisałaś, że to prezentacja przed konsumowaniem a nie przed gotowaniem.
W każdym razie po tym zabiegu stracą ten wielkanocny kolor.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 3 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin