Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Temat przewodni dnia - co zrobić z ...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
illunga
Procyon Lotor


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 8282
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 473 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Ankh-Morpork
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 20:05, 18 Cze 2008    Temat postu:

Sabina napisał:
http://www.batom.pl/

[link widoczny dla zalogowanych]

[link widoczny dla zalogowanych]


Zaglądnęłam. I nawet widzę już coś dobrego. Dzięki


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
melpomena
zła kobieta


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 9156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 475 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 14:04, 10 Lis 2008    Temat postu:

Właśnie mamy problem - co zrobić ze szczupaka o wadze 1,5kg?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aproxymat
Para X to my


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 33795
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1537 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 14:06, 10 Lis 2008    Temat postu:

Normalnie usmażyć go i zjeść. Jakkolwiek szczupak jest dość "suchą" rybą no i ma trochę niemiłych ości do wydłubywania.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
melpomena
zła kobieta


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 9156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 475 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 19:31, 10 Lis 2008    Temat postu:

Tak.. po prostu usmażyć???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Seeni
Królewna Glątwa


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 18510
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2377 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pon 19:48, 10 Lis 2008    Temat postu:

Albo upiec. W całości- do środeczka plasterki cytryny i gałązki koperku, skropić obficie oliwą z oliwek- do piekarnika. Po mniej wiecej pół godzinie polać masełkiem roztopionym i posypać tartą bułka. Ja się przyrumieni z lekka polać sosem ( roztopione masło schłodzone i smietana - lub jogurt, siekany koperek.) Jeszcze trochę pozapiekać. Pychotka

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aproxymat
Para X to my


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 33795
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1537 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: zewsząd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:27, 10 Lis 2008    Temat postu:

I uważać na ości! Szczupak jest zdradliwy pod tym względem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Nie 14:46, 10 Maj 2009    Temat postu:

evra napisał:
Anima...szparagi trzeba przed gotowaniem obrac,


Rady czekały rok i się doczekały. Tym razem szparagi zostały obrane, tak jak radziła evra i ugotowana na parze [według zaleceń lulki i Paszteta] i... włóknina! Blue_Light_Colorz_PDT_02
Włóknina, po obraniu, znacznie mniejsza niż ostatnio, ale to pewnie wina szparagów. Dopiero w domu przeczytałam ponownie topik i przypomniałam sobie, że miały być cienkie [a były grube] i najlepiej klasy I [a były II]. Mimo wszystko, uparowane i polane bułką z masłem, pyszne.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin