Forum po 30-tce Strona Główna po 30-tce
niezwykła strona niezwykłych użytkowników
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nasze kulinarne eksperymenty.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sir Francis Drake
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 8190
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:09, 17 Wrz 2015    Temat postu:

Neonek napisał:

Były gotowane w mleku kokosowym, jako placki, kotleciki, zapiekane z mięchem, serem innym razem rybą. Słone chipsy batatowe jako przekąska i czort wie co jeszcze...

Wszystko może byś super. Jak ktoś tego czegoś nie spierdzieli...


Blue_Light_Colorz_PDT_02

,,Kto w rękach talent ma, ten sobie radę da,
Bo bez talentu świat złamanego grosza nie jest wart,,...


dobra..moze byc....

mi sie marchewka kojarzy z uzbeki-stanem


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flykiller
Gość





PostWysłany: Nie 14:14, 22 Lis 2015    Temat postu:

Ostatnio z upodobaniem stosuję olej z orzechów włoskich, który nadaje sałacie i surówkom bardzo ciekawy, lekko orzechowy posmak. Niezwykle interesująco smakuje z tym olejem zwykła surówka z kiszonej kapusty. Dobrze sprawdza się też olej z orzeszków ziemnych, ale jest lżejszy, a przez to znacznie mniej wyrazisty w smaku.
Powrót do góry
mailo
maszynista z Melbourne


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 2406
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 103 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: inąd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:27, 22 Lis 2015    Temat postu:

O to ciekawe muszę spróbować. A gdzie kupujesz i jak cenowo?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sir Francis Drake
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 8190
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:18, 03 Gru 2015    Temat postu:

mailo napisał:
O to ciekawe muszę spróbować. A gdzie kupujesz i jak cenowo?


nie da sie kupis...
...trzeba samemu wyciskac Angel


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flykiller
Gość





PostWysłany: Czw 21:38, 03 Gru 2015    Temat postu:

W Biedronce znalazłam.
Ok. 7 zł za 250 ml.
Powrót do góry
sir Francis Drake
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 8190
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:01, 03 Gru 2015    Temat postu:

flykiller napisał:
W Biedronce znalazłam.
Ok. 7 zł za 250 ml.


nie wierze...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flykiller
Gość





PostWysłany: Czw 22:32, 03 Gru 2015    Temat postu:

ale w co?
Powrót do góry
flykiller
Gość





PostWysłany: Czw 22:33, 03 Gru 2015    Temat postu:

ale w co?
Powrót do góry
sir Francis Drake
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 8190
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:47, 03 Gru 2015    Temat postu:

co to? ECHO...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mailo
maszynista z Melbourne


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 2406
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 103 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: inąd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 16:38, 06 Gru 2015    Temat postu:

flykiller napisał:
W Biedronce znalazłam.
Ok. 7 zł za 250 ml.


Dzięki. jakos nigdy się nie przyglądałem olejom tam:)


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez mailo dnia Nie 16:39, 06 Gru 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sir Francis Drake
maszynista z Melbourne


Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 8190
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 21:20, 31 Gru 2015    Temat postu:

nadal nie wierze

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mailo
maszynista z Melbourne


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 2406
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 103 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: inąd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:54, 03 Sty 2016    Temat postu:

To idź do Biedry i sprawdź XD

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
flykiller
Gość





PostWysłany: Pon 19:48, 04 Sty 2016    Temat postu:

Jeszcze jeden znalazłam - z prażonych nasion sezamu. Ten jest ciemny i ciężki, ma bardzo wyrazisty zapach i smak, więc do sałaty nie bardzo mi pasuje, ale już do nacierania mięs może być.
Powrót do góry
mailo
maszynista z Melbourne


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 2406
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 103 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: inąd
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:57, 04 Sty 2016    Temat postu:

flykiller napisał:
Jeszcze jeden znalazłam - z prażonych nasion sezamu. Ten jest ciemny i ciężki, ma bardzo wyrazisty zapach i smak, więc do sałaty nie bardzo mi pasuje, ale już do nacierania mięs może być.


corsaire - uwierzysz??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Pon 8:52, 18 Kwi 2016    Temat postu:

Obrać korzeń imbiru i dalej ścinać cienkie paseczki obieraczką do warzyw. Posypać dno miseczki cukrem, ułożyć warstwę paseczków i powtórzyć cukrzenie, aż paseczki imbiru się skończą. Imbir puści syrop, który można wypić sam lub z herbatą. Paseczki imbiru w cukrze uschną, staną się chrupkie i łamliwe. Pyszna słodka przekąska o intensywnym smaku. Po zmiażdżeniu można użyć do płatków śniadaniowych, deserów czy ciasta.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
slepa i brzydka
madonna z wielkim cycem


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 10000
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 964 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Vondervotteimittiss

PostWysłany: Sob 21:02, 18 Cze 2016    Temat postu:

Właśnie się zajadam, z wierzchu chrupkie, w środku wilgotne, geste i delikatne. Eksperyment udany nad wyraz.

Brownie.

Ilości składników w moich ulubionych najprostszych miarkach: Łatwo zapamiętać, a mnie w sumie gramatura nigdy zbytnio nie interesowała.

1,5 szklanki cukru
1 szklanka pełnoziarnistej mąki
torebka kakao - akurat 100 gram
1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 kostka masła 200 g
tabliczka gorzkiej czekolady 100 gr

4 jajka
ew. odrobina mleka (2, 3 łyżeczki)

Wymieszać suche składniki
Rozpuścić razem czekoladę i masło
Rozbełtać jajka
Połączyć mokre składniki*, (ew dodać odrobinę mleka)
Wymieszać wszystko razem, krótko i bez większego zaangażowania.
Piec 25 minut w 180 st.


*jeśli masło z czekoladą nie są zbyt gorące, bo będzie jajecznica.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez slepa i brzydka dnia Sob 21:03, 18 Cze 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nimue
jarzębina


Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 15:46, 26 Sie 2016    Temat postu:

Ja kilka dni temu próbowałam zrobic chili con carne z dodatkiem czekolady ale szczerze powiedziawszy to wyszło mi średnie, Podejrzewam, że dodałam zbyt duzo czekolady tak wiec smak nie był taki jakiego sie spodziewałam.

Za to dzisiaj pichciłam eskalopki z indyka z sosem śmietanowo musztardowym i wyszły świetne !

Odkryłam również krem do smarowania kanapek o smaku karmellove. Uwielbiam tą czekoladę, krem jest rowniez świetny:



Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez nimue dnia Pią 15:48, 26 Sie 2016, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
animavilis
Gość





PostWysłany: Pią 16:22, 26 Sie 2016    Temat postu:

nimue napisał:
Ja kilka dni temu próbowałam zrobic chili con carne z dodatkiem czekolady (...)

brzmi też średnio...


nimue napisał:

Odkryłam również krem do smarowania kanapek o smaku karmellove.

Kupienie jakiegokolwiek słodkiego kremu do smarowania pieczywa kończyło się wyjedzeniem go w ciągu wieczora łyżeczką



Miło, że sobie o nas przypomniałaś i wrzuciłaś kolejną reklamę
Powrót do góry
nudziarz
męska zołza


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 14583
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1176 razy
Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 19:18, 27 Sie 2016    Temat postu:

nimue napisał:
Ja kilka dni temu próbowałam zrobic chili con carne z dodatkiem czekolady

Ostanio z niejakim strachem "chadzam" na proszone kolacje.
Natłok telewizyjnych programów kucharskich obudził w niektórych nieoczekiwane pokłady kreatywności.......

Oj obudził......


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
nimue
jarzębina


Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 12:18, 31 Sie 2016    Temat postu:

Aj tam Pojedynczy błąd.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum po 30-tce Strona Główna -> Kaszaloty Po Grecku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 6 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin